Hírességek akkor és most

2019. október 08. 11:00 - emTV

Fantasztikus fotósorozatra bukkantunk a holland Ard Gelinck fotóbolt-művész Instáján. A fotókon olyan hírességek pózolnak fiatalkori önmagukkal, mint például Reese Witherspoon, Jennifer Lopez, Keanu Reeves, Jack Nicholson, vagy épp Jimmy Fallon.

ardgelinck1.jpg

Tovább
komment

Országos véradó kampány indult sorozatrajongóknak

2019. október 06. 10:00 - emTV videó

Megnyitotta kapuit az idei év első Vérbutikja a budapesti Árkádban, ezért stábunk is ellátogatott a FOX+ és a Telekom által szervezett eseményre. A Magyar Vöröskereszt közreműködésével zajló nagyszabású országos véradó kampány a fővároson kívül hét további nagyvárosban kerül megrendezésre október 4. és november 18. között.

blood_store_1.JPG

Az ország különböző pontjain nyíló Blood Store-ok tematikájukban és berendezésükben a The Walking Dead és a Family Guy sorozatokat idézik. A Vérbutikba betévedők először egy menetlevelet kapnak, amelybe a különböző aktivitásoktól függően gyűjthetnek pontokat. A véradás mellett fotózkodhatnak és kvízjátékon is részt vehetnek, s ezekért mind pontokat kapnak, melyeket végül The Walking Deades és Family Guy-os ajándékokra válthatnak be.

A Blood Store az elmúlt évek egyik legnagyobb véradás-sorozatává nőtte ki magát: évente több mint négyezer látogató regisztrált a vérbutikokban, és átlagosan ötszáz liter vért sikerült levenni a véradóktól. A nagy sikerre való tekintettel a FOX+ és a Telekom immáron negyedik alkalommal rendezi meg országos kampányát a Magyar Vöröskereszttel együttműködésben.

A videó a YouTube-on is megtekinthető.

A véradást egy úgynevezett donor kérdőív kitöltése előzi meg, majd egy orvosi vizsgálat következik. Ha megfelelünk a feltételeknek, már foglalhatunk is helyet, és megkezdődik a véradás. A levett vért, a vérzacskót egyébként egy speciális tárolóba helyezik, és huszonnégy órán belül megérkezik a vérellátó szolgálat intézményeibe.

Egyébként érdemes azoknak is ellátogatni a Vérbutikokba, akik valamilyen oknál fogva nem adhatnak vért, hiszen az egyéb aktivitásokért is kaphatnak ajándékot. A legtöbb pont, és a legnagyobb ajándék természetesen a véradásért jár, hiszen a kampány nem titkolt célja a véradók számának növelése országszerte. Ne feledd, véradással akár három ember életét mentheted meg, vagy segítsd elő gyógyulásukat ezúttal menő The Walking Deades és Family Guy-os ajándékokért!

veradas.jpg

Érdekesség, hogy a vérplazmát hirtelen lefagyasszák, mínusz húsz és mínusz negyven fok között akár két évig is eláll, a vörös vérsejteket harmincöt napig lehet öt fokos hűtőben tárolni, míg a vérünk alvadásához szükséges, szobahőmérsékleten tárolt vérlemezkéket csak öt napig tudják felhasználni. Ráadásul a tudomány mai állása szerint az emberi vért nem lehet mással pótolni, tehát csak egymásnak adhatunk.

emTV.hu // FOX+ // Magyar Vöröskereszt // címlapfotó: FOX // videó: [emdé] média

elmeny_es_velemeny.jpg

komment

Videó a Fuss család, fuss! sajtónapjáról

2019. október 05. 18:00 - emTV videó

Palik Lászlóval indul hétfőn a TV2 új sport-realityje

Még augusztus elején, vakító napsütésben és rekkenő hőségben érkezett meg a sajtóbusz a Budapesttől harminc kilométerre található tanyára, ahol a TV2 készült épp forgatni új sport-realityjét. A Fuss család, fuss! címet viselő műsorban négy fős famíliák küzdenek meg a legsportosabb magyar család címért és a vele járó tízmillió forintos fődíjért.

tv2_fuss_csalad_fuss_palik.jpg

Tovább
komment

Izgalmasnak ígérkező orosz sci-fi érkezik novemberben

2019. szeptember 29. 17:35 - emTV

A Kóma című film főszereplője egy építész, akit súlyos baleset ér. Egy ismerős, de furcsa világban találja magát. Rájön, hogy a jelenlegi valósága azoknak az embereknek az emlékeiből tevődik össze, akik hozzá hasonlóan kómában fekszenek. Viszont az ember emlékei töredezettek, nem folytonosak, és nem érvényesek bennük a megszokott fizikai törvények...

coma_trailer_2019_mp4_snapshot_02_07_409.jpg

Tovább
komment

Zöld hátteres fotók, amik megmutatják Hollywood igazi arcát

2019. szeptember 28. 10:00 - Ádám // emTV.hu

Hollywood a hosszú távú technológiai fejlődésnek köszönhetően a filmek és a sorozatok már nem képesek ugyanúgy elkápráztatni bennünket a speciális effektek nélkül. A CGI és a zöld, illetve kék hátterek előtti felvételek ma már elengedhetetlen részét képezik a filmezésnek, de vajon hogy fest mindez a felvétel pillanatában? Mutatunk néhány színfalak mögött készült fényképet például a Harry Potter, a Bosszúállók, a Matrix, és a Trónok harca forgatásáról!

Tovább
komment
Címkék: Film CGI

Kőhalmi Zoltán szívesen kezelne toronydarut

2019. szeptember 21. 10:50 - Tisza Viola

Szeptember 7-én a Comedy Central meghívására Kőhalmi Zoltán önálló estjére látogattunk a Dumaszínházba, amely egyben nyilvános tévéfelvétel volt, szóval megígértük, hogy nem spoilerezünk el minden poént. Pedig megjegyeztük. A felét. Az egyharmadának. Sőt, az előadás után magát Kőhalmi Zoltánt is kérdeztük, például e szakma veszélyeiről, és hogy milyen foglalkozást választana, ha nem humorista lenne.

Tovább
komment

A Grace klinikában térnek vissza a Bűbájos boszorkák

2019. szeptember 19. 14:30 - Ádám // emTV.hu

Alyssa Milano és Holly Marie Combs 1998 és 2006 között százhetvennyolc epizódon át alakította Phoebe és Piper Halliwell karakterét az itthon is nagy sikerrel Bűbájos boszorkákban. Most, tizenhárom évvel később ismét nővérekként térnek vissza, méghozzá a Grace klinika a tengerentúlon október 10-én induló tizenhatodik évadának harmadik epizódjában!

Tovább
komment

Emberek egy, két és három pohár bor után

2019. szeptember 17. 18:00 - Ádám // emTV.hu

A képek lépésről lépésre feltárják, ahogy a brazil fotós barátainak egyre inkább elmosódik a mosolya és grimaszolni kezdenek

Marcos Alberti három pohár projectje amolyan viccként indult, amikor elkezdte egy, két és három pohár bort követően fotózni barátait. Elmondása szerint az első kép rögtön elkészült, amikor alanyai megérkeztek a stúdióba, hogy elkapják az arcokon tükröződő egész napos stresszt, a fáradságot. A képek lépésről lépésre feltárják, ahogy a brazil fotós barátainak egyre inkább elmosódik a mosolya és grimaszolni kezdenek.

drink1.jpg

Tovább
komment

"A sci-fi nem tud unalmas lenni" – interjú Gálvölgyi Judittal

2019. szeptember 16. 18:00 - Tisza Viola

Trethon Judit-emlékgyűrűvel díjazták a műfordítót

Szombaton adták át az idei Trethon Judit-emlékgyűrűt. A díjat a balesetben elhunyt Trethon Judit író, újságíró, műfordító emlékére alapította családja, és minden évben olyasvalakinek ítélik oda, aki műfordítóként kiemelkedő munkájával hozzájárult a külföldi science fiction irodalom magyar nyelvre ültetéséhez. Az idei díjazott, Gálvölgyi Judit ismert család tagja, hiszen Rodolfo lánya és Gálvölgyi János felesége, azonban ő maga is méltán híres, mivel számtalan fantasztikus regény fordítása kötődik nevéhez. Gálvölgyi Judittal a díjátadó után beszélgettünk, akinek ezúton is szívből gratulálunk!

galvolgyi_judit.jpg

Tovább
komment

Ma indul a Menő Mike – kutyabarát grillpartival ünnepelt a csatorna

2019. szeptember 16. 10:00 - emTV videó

Bemutatom Mike-ot, a pallérozott és kifinomult ízlésű házikedvenc mopszot, aki mindennél jobban szereti otthonának nyugalmát. Mike címszereplője a Boomerang ma érkező animációs vígjátéksorozatnának. Menő Mike érkezését a  csatorna egy fantasztikus grillpartival ünnepelte, ahol nem csak finom falatokkal és dog dance bemutatóval kényeztették a megjelenteket, de a díszvendégek, azaz a kutyusok a kutyamuffin elfogyasztását követően masszásban is részesülhettek.

meno_mike_cover.jpg

Tovább
komment

Beidéztek a Kristófvárosi Rendőrkapitányságra

2019. szeptember 01. 12:25 - Ádám // emTV.hu

A díszletben nézhettük meg a Jófiúk első részét

Autentikus helyszínen mutatta be az RTL Klub a legújabb saját gyártású vígjátéksorozatát a sajtó munkatársainak. A Kristófvárosi Rendőrkapitányság díszletében megtartott premier előtti vetítést követően pedig lehetőségük volt körbejárni a forgatásnak otthont adó épületet. A díszletbejárással egybekötött eseményen természetesen a szereplők is ott voltak, akikről rengeteg fotót nézhettek meg a tovább mögött, ahol ráadásképpen elárulunk néhány érdekes információt a sorozatról.

fotó: Labancz Viktória / RTL Magyarország

Tovább
komment