Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Mesekönyvéből készült rajzfilm a Minimaxon

M, mint Márti

2014. szeptember 03. - emTV.hu

minimax.jpgA mi Mártink elszánt, okos, vakmerő és kitartó. Mindent megtesz azért, hogy elérje célját, még akkor is, ha fennáll a veszélye, hogy hibát követhet el. A szülei is szemmel tartják pajkos lányukat és időnként a fáradtság is legyőzi erős akaratú hősnőnket.

m_mint_marti.jpg

Márti türelmes, megértő, nagylelkű. Azt mondod olyan, mint a legjobb barátod? És képzeld, hogy Márti utálja az igazságtalanságot. Számára elképzelhetetlen, hogy egy osztálytársa méltatlanul kapjon büntetést, még akkor is, ha az a bizonyos osztálytárs épp Márti ellensége.. Nem lehet csak úgy belenyugodni, hogy valaki azért hiányozzon egy osztálykirándulásról, mert a szülei nem tudják azt kifizetni, és abba sem, hogy a környék egyik legöregebb házát lerombolják. Vagy ami még rosszabb: a polgármester kitalálta, hogy a város legidősebb lakóját egy otthonba helyezi át.. De ne aggódj, Márti minden energiájával és találékonyságával a megoldásra koncentrál!

Persze Mártit is érik csalódások, neki is vannak legjobb barátai és ádáz ellenségei, de kalandjai során rengeteg jó élménnyel fedezi fel a világot, és önmagát.

A Márti könyvsorozat első része 1954-ben jelent meg, az író Gilbert Delahaye és az illusztrátor Marcel Marlier jóvoltából. Az utolsó, 60. kötetet 2010-ben adták ki. A Márti könyvek 30 országban, 30 nyelvre lefordítva, gyerekek millióinak váltak kedvenc meséjévé. A 30 millió példányban eladott könyvsorozatból készült rajzfilm Magyarországon a Minimax jóvoltából látható.

Bemutató szeptember 6-án 17:40-kor a Minimaxon

emTV.hu // Minimax

fb_post.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr276665527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása