Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Új sorozatok az RTL Klubon

Felkavarja saját állóvizét a csatorna

2013. január 04. - Flankerr

rtlklub.jpgAz utóbbi két évben szinte az egész magyar sorozatos blogoszféra, és magam is többször korholtuk a piacvezető adót, hogy a sikeres (nézett) saját gyártású műsorai mellett hanyagolja a sorozatok csodálatos világát. Tavaly az egyszem Dallas árválkodott ebben a kategóriában, ami viszont az erős kezdést gyors bukással kompenzálta, így félő volt, idén újra csak a megszokott, már-már unalomig játszott szériák lesznek láthatóak az RTL-en.

Szerencsére a csatorna sajtóanyaga szerint idén nem így lesz, sőt! Igen erős kezdést hoz az első két hónap. Már január 7-én bemutatkozik a Dr. Csont egy évadot megélt spinoff-ja, a The Finder. Ezt az anyasorozat megfelelő része vezeti fel, amiért jár a piros pont, a Csont nélkül magyar címért viszont tíz csapás a kilencfarkú macskával.

Január 9-én, szerdán elég komolyat húz az RTL: főműsoridőben mutatnak be egy kosztümös történelmi, török(!) gyártású sorozatot, a Szulejmánt, amely a mohácsi csata győztes hadvezérének, I. Szulejmánnak az életén alapul, és több balkáni országban nagy sikerrel vetítették. Merész döntés, őszintén kíváncsi vagyok, bejön-e.

Februárban (itt még nincsenek pontos dátumok) jön az igazi úthenger, mert négy új széria mutatkozik be. A legfontosabb az Arrow, amelyet a fiatalokra koncentráló országos The CW adó mutatott be 2012 őszén. Ez egy öt évig egy szigeten ragadó milliárdosról szól, aki ez idő alatt kikupálja magát, és otthonába visszatérve titokban létrehozza szuperhős alteregóját, és rendet lő a korrupt politikusok és bűnözők között. Erről még januárban elemző kritikát közlünk az eddig részek alapján, érdemes lesz elolvasni.

A tévés aikio koronázatlan királya, Steven Seagal is képernyőre kerül, mert ő a főszereplője a True Justice című akció sorozatnak. Ebben, az évszázad meglepetéseként, a bűnözők közé álcázva beépülő rendőri alakulat vezetőjeként tetszeleg, és nyilván a lelki meggyőzés békés eszközével fog mindenkit jó útra téríteni. Én valamelyik kábeladón jobban el tudnám képzelni, de nem is vagyok programigazgató.

Egyik kedvenc francia színészem, Jean Reno (aki még nem látta a Marhakonzerv akciót, sürgősen pótolja) is képernyőre kerül, a Le Grand című sorozatban. Ez nyolc részes, Párizsban forgatták és ott is játszódik: Reno egy különleges gyilkosságokkal foglalkozó nyomozó, aki nemkicsit összeférhetetlen, viszont annál eredményesebb. Ezzel, ha minden igaz, beelőzzük Amerikát, így az első résznél feltétlen ott leszek, és írni fogok róla.

A Szállító filmtrilógia alapján készített széria esetén ezt már megtettem: itt lehet elolvasni, mit írtam a Chris Vance és Osvárt Andrea sorozatáról. Ez is érkezik, a maga tizenkét részével.

Nem rossz kínálat, örömteli európai fölénnyel. Közben a TV2 se tétlenkedik: nincs időpont, de a piaci pletykák alapján jön hozzájuk az Elementary, az általam már bemutatott kiváló Last Resort, vagy a Suits. Szóval ritkán dicsérem a haza kereskedelmi adókat, de most megteszem, mert ez így egész ütős kínálat.

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr444997882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása