Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Kérdeztem néhányat az RTL-től a Mostról

Ha nem indul el a Szulejmán vagy a ValóVilág, hová forduljunk?

2016. október 24. - Ádám // emTV.hu

Tegnap este hibásan került ki a ValóVilág az RTL Mostra, mely miatt sokan panaszkodtak a műsor Facebook- oldalán. A két részből álló, a lejátszóban léptethető videóból csak az első fele került fel. A hibát reggelre kijavították, de kíváncsi lettem és kérdeztem néhányat az RTL-től a Mostról.

rtlmost_illusztracio.jpg

A csatorna által küldött válaszokból megtudtam, hogy RTL Magyarország digitális osztályán belül van egy külön csapat, ami a teljes adások (longform videók) adminisztrációjával foglalkozik, ők felelnek a Moston megjelenő tartalmak feltöltéséért. Van, hogy könnyű dolguk van, hiszen például mint a Barátok Közt esetében is, ha az adás készen van a tévéműsor szerinti végidőpontjában már elérhető a MOST-on. Élő műsoroknál már bonyolultabb a helyzet. A rövidebb élő műsoroknál, mint a Híradó vagy a Fókusz, húsz-harminc perccel a műsor után válik elérhetővé a tartalom, a nagy élő showműsorok esetében a reklámszünetekben töltik fel az addig látott adásrészletet.

De mi van akkor, ha hibát tapasztalunk? Ha nem indul el a Szulejmán vagy a ValóVilág, hová forduljunk? "A nézők panasza idén január óta közvetlenül a videós csapathoz jut el a help@rtlmost.hu címen keresztül, de az észrevételek egy részét a kommentmezőkben kapjuk meg" – tudtuk meg az RTL sajtókapcsolati vezetőjétől, aki hozzá tette: "Ha a probléma a tartalommal van – például rossz a hang, hibás a vágás, stb – akkor egyből javítja a beosztásban lévő videós kolléga, ha technikai akadályok lépnek fel, akkor ők csak elindítják a feladatot."

A nézettséggel kapcsolatban nem ért váratlanul, hogy a legjobban a napi sorozatok futnak, illetve, hogy igazán kiemelkedő eredményeket a nagy showműsorok hozzák, mint az X-Faktor vagy a ValóVilág.

A jövővel kapcsolatban megtudtam, hogy "az RTL Magyarország digitális stratégiájának kialakítása után a következő lépés számunkra egy átfogó VOD stratégia kijelölése és végrehajtása. Jelenleg három fejlesztési irányon dolgozunk: az elérhető tartalmak körének bővítésén, a tartalmak képminőségének javításán és olyan felhasználókat segítő funkciókon, amik még egyszerűbbé teszik majd az RTL Most napi használatát."

emTV.hu // az RTL Magyarország válaszai alapján

fb.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr1011835247
süti beállítások módosítása