Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Ma indul az Agymenők tizedik évada

Összeszedtünk néhány érdekességet a sorozatról

2017. február 08. - Ádám // emTV.hu

comedy_central.jpgBár minden ígéretesen indult, az első pilot mégsem nyerte el a csatorna tetszését. A második próbálkozásban viszont már az általunk is ismert koncepció váltotta fel az eredeti két fiú és két lány felállást, és ekkor íratták meg a népszerű főcímdalt is. Premier ma este, addig néhány érdekesség.

Talán senki számára nem meglepő, de a négy emelet, melyen sokszor láttuk felbaktatni a szereplőket, a valóságban egyetlen díszletben játszódik, amit minden szinthez újra és újra átalakítanak, hogy ne legyen túl feltűnő. De azt talán már kevesen tudják, hogy ugyanez a szitu például Raj és Bernadették lakásával is, melyeket ugyanaz a díszlet "alakít".

Sheldonon nem mindig könnyű kiigazodni, de a Zöld Lámpás felsői sokszor megkönnyíthetik a dolgunkat. Amikor a pirosat viseli, a jelenet végére nagy eséllyel dühös lesz, de ugyanígy szimbolizálja a kék felsője a reményt, az indigó pedig a szenvedélyt (és így tovább). Hasonló érdekesség volt Chuck Norris legendás Walker, a texasi kopó című sorozatának első néhány évadában is, melyben a megjelenő autókból ki lehetett találni a cselekmény egy részét, az alkotók ugyanis következetesen ugyanazokat a márkákat használták: a rosszfiúk Forddal jártak, a jófiúk közül pedig, akik Dodge-t vezettek, azok életben maradtak, akik viszont Chevyt, azokra halál várt.

Visszatérve Sheldonra, aki idén újra a világ legjobban fizetett tévés színésze lett. A karaktert játszó Jim Parsons egy 2014-ben műsorban elárulta, hogy amikor ügynöke felhívta, hogy menjen el a The Big Bang Theory , azaz az "Ősrobbanás-elmélet" szereplőválogatására, az ügynöke nem értette, miért volt annyira lelkes Parsons, aki azt hitte, hogy egy game-show meghallgatására hívták be.

agymenok_10_csapo.jpg

David Saltzberg fizika és csillagászat professzor a felvételek előtt ellenőrzi, hogy minden rendben van-e kedvenceink soraival, és egyetemi tanárhoz méltóan a táblákra felfirkált egyenleteket is kijavítja. De van valódi tudós a szereplők között is. Az Amy Farrah Fowler-t alakító Mayim Bialik a sorozat indulásával egyidőben, a való életben is letette neurológiai doktoriját. Éppen ez vezetett ahhoz, hogy karaktere is ezen a területen helyezkedett el. Amy karakterét egyébként eredetileg Kate Minucci játszotta volna, ám a színész- énekesnő végül Raj félénk barátnőjeként, Lucy-ként csatlakozott a stábhoz, akik egyébként előszeretettel tartanak flashmobokat a díszletben.

Lisa-ann Gershwin tengerbiológus Bazingának nevezte el az Ausztrália partjainál felfedezett, a Bazingidae családba tartozó medúzafajt, de van már Euglossa Bazinga vagyis Bazinga méh is!

A sorozat sikerét kihasználva nyolc évvel ezelőtt a fehéroroszoknál Теоретики (Theorists) néven készült egy nagyon hasonló szitkom. Bár állítólag a Sheldon, Leo, Hovart és Raj életét feldolgozó producerek nem tudtak az eredeti verzióról, a színészek azonnal felmondtak, amint meghallották a hírt, így jogi intézkedések nélkül is leállt a show.

2015 szeptemberében a sorozat főcímdalát a Comedy Central ajánlóit készítő csapat is feldolgozta, pontosabban keresztezték az Így jártam anyátokkal főcímével, íme.

A Comedy Centralon ma startoló tizedik évadban szerepel többek között Katey Sagal (Egy rém rendes család, Kemény motorosok, Tökéletes hang 2), aki Penny anyját, és Judd Hirsch (Numb3rs, A függetlenség napja), aki Leonard apját fogja alakítani.

Agymenők X premier ma, azaz február 8-án 21:00-kor a Comedy Central műsorán!
dupla epizóddal!

emTV.hu // a Red Lemon Media közleménye alapján

fb.jpg

zzepg.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr6812237428
süti beállítások módosítása