Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Megnéztem a Házasság első látásra premier adását

Tudományos házasságkötés az RTL Klubon

2017. május 01. - Ádám // emTV.hu

rtlklub.jpgKedden indul az RTL Klub kilenc részes Házasság első látásra című műsora. Alapja, hogy a jelentkezők vakon házasodnak, a szakértők tudományos alapon rakták össze a párokat, akik csak közvetlenül a boldogító igen kimondása előtt, kvázi az oltárnál találkoznak. Győzzön a tudomány!

A formátumát tekintve az itthon újdonságnak számító reality-ben olyan férfiakat és nőket ismerhetünk meg, akik valamilyen oknál fogva azt gondolják magukról, hogy kizárólag egy tévéműsor keretein belül tudnak életre szóló párt találni maguknak. Jelentkeztek hát az RTL Klub felhívására, ezt követően pedig négy valódi szakértőkre várt a feladat, hogy a többszáz jelentkező között találjanak négy összeillő párt. Ők aztán, ha hiszitek, ha nem, valóban az anyakönyvvezető előtt találkoznak először, hogy egy gyors bemutatkozást követően kimondják a boldogító igent. Inkább nevezném ezt instant vagy lombik-frigynek, de jogilag teljes egészében valódi házasság köttetik!

Úton a lakodalom fele a kocsiban van először lehetőség arra, hogy az újdonsült férj és feleség beszélgessenek, ergo megismerkedjenek egymással. Összeköltöznek, majd egy hónapnyi együttélést követően eldől, együtt maradnak-e. Ennek nincs túl sok értelme, hiszen ez idő alatt is bármikor elválhatnak. Értjük, ez arra szolgál, hogy legyen egy időpont, amikor a stáb felteszi a Nagy Kérdést. Ha a házasság folytatása mellett döntenek, győzött a tudomány, ha pedig nem, akkor jön a válás. Ennek vonatkozásában különösen vicces volt a második pár szertartása, mely során az anyakönyvvezető kimondta az "egy életre szól a gyűrű" mondatot.

A násznép persze el van ragattatva! Mennyire összeillenek, az arán is látszik, hogy szimpi neki a csóka mondják, holott a valóság ezzel szemben az, hogy egyfolytában arról picsog, hogy neki ez mennyire nem megy. Az első páros férfi tagja egy pincsi, határozatlansága nem győzi meg a feleséget. Eközben a nő szülei is pörlekednek; szeretnék, ha lányuk adna a dolognak egy esélyt, például azért, mert úgy sem talál jobbat. Hát köszi... A párok zavartságát az is jócskán fokozza, hogy egybegyűltek több alkalommal is csókot követelnek, mely mindkét menyasszony számára igen kényelmetlen szitu.

A Dániában indult műsort ott társadalmi kísérletként kommunikálták, de készült helyi mutációja az igen vallásos Lengyelországban is. A látottak alapján az itthoni verzió még Semjén Zsoltnál, a miniszterelnök beszélő seggénél sem veri majd ki a biztosítékot, annyira semmilyen. Se nem párkereső, se nem esküvős műsor, csak egy átlagos valóságshow nyolc civillel, akik ismeretlenül összeházasodnak. Ez persze önmagában nem baj, aki érdeklődik a műfaj iránt, az megtalálja benne amit keres!

Mivel Magyarországon házasságot csak férfi és nő köthet, így nincsenek benne azonos nemű párok, pedig az sokat dobna a műsoron. Forrásaim szerint egyébként a második adás erősebb lesz, és az alapján, amit az epizód végén a "következő rész tartalmából" láttam, én is így gondolom. Ennek ellenére kétségem sincs afelől, hogy a nézők hamar rákapnak, és a csatornának sem lesz oka a panaszra – már ami a nézettséget illeti. Arra pedig jómagam is kíváncsi vagyok, hogy miként zárul a műsor és a négy házaspár közül kik azok, akik között szerelem szövődik és tényleg együtt maradnak.

Házasság első látásra premier
május 2. kedd 18:55
RTL Klub

emTV.hu // fotó: M-RTL

zzepg.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr7012468377
süti beállítások módosítása