Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Helló, katasztrófalány

Helló Médiazabálók #2

2020. április 03. - emTV videó

A disaster girlként, azaz katasztrófalányként híressé vált internetes mémet bizonyára mindenki ismeri, aki nem offline töltötte az elmúlt tizenöt évet. A fotón az akkor négyéves Zoe áll egy égő ház előtt, és a huncut arckifejezése miatt úgy tűnik, mintha ő gyújtotta volna a tüzet.

"Négyéves voltam, a családommal egy háztömbnyit sétáltunk az utcán, mert tűz volt. Az apukám az új fényképezőgépével készített egy fotót az öcsémről a tűz előtt, és készített egyet rólam is. Elküldte a JPG magazin fotópályázatára, amelynek vicces érzelmek volt a témája. Száz dollárt nyert a kép 2008-ban. Akkor robbant ki ez az egész"

– meséli Zoe Roth a NatGeo Internet: 50 éve online című műsorában az édesapja, Dave által készített fotóról.

"A Buzzfeed hamar felkapta. Kivágtak és odaraktak mindenféle elé. Ott voltam a dinoszauruszok kihalásánál, a Hindenburg katasztrófájánál, és később elkezdtek feliratokat tenni az eredeti képre."

– emlékezett vissza a tizenkilenc éves lány a mémmé válásra.

Szerdán, pénteken és vasárnap új videó a Helló Médiazabálók csatornán!

emTV.hu

elmeny_es_velemeny_video.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr4715582786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása