Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Maradtál volna haza magadnak ezen a vasárnap estén

2020. április 20. - Ádám // emTV.hu

A Gáspár Laci problémáját leszaró ByeAlexet, vagy inkább konzervénekléseket nézzek? – tettem fel a költői kérdést vasárnap este, amikor mind a két nagy kereskedelmi tévécsatorna karanténműsorokkal szórakoztatta a népet. Még jó, hogy A mi kis falunk alkotóinak új magyar sorozata legalább kárpótolt mindenért.

karantenvasarnap.jpg

A TV2 Neked énekelek című fura hibrid adománygyűjtő adással jelentkezett, amiben a két műsorvezető, Ördög Nóra és Till Attila a vizuálisan kissé átszabott Nicsak ki vagyok? díszletéből élőben jelentkezett, miközben minden más felvételről ment. Nem is fűznék sokkal többet hozzá: a cél nemes, több mint huszonöt millió forintot gyűjtöttek, de a megoldás nem a legjobb volt, úgyhogy inkább átkapcsoltam az RTL Klubra.

De bár ne tettem volna! A Maradj haza magadnak!, aminek címét Gáspár Laci elhíresült mondata ihlette, a trash műfaj mélye, és sajnos se nem szórakoztató, se nem érdekes, inkább kellemetlen...

Biztos láttátok már, hogy a Comedy Central csinált néhány vicces kisfilmet Lengyel Tamással, hogy ki legyen a magyar humorcsatorna új hangja. Az egyik epizódban Kovács András Pétert castingolják, és azt kérik tőle, dobja le a textilt, vegye le a pólóját. Az amúgy kidolgozott testű KAP persze ellenkezik és azzal érvel, hogy őt egy ország szerette meg, nem fog hülyét csinálni magából és levenni a pólóját. A jelenet persze megrendezett és egy vicc, de pont ez jutott eszembe, miközben néztem az RTL új karantén-realityjét:

Szabó Zsófi, Dér Heni, Gáspár Laci és ByeAlex! Ti hárman már letettetek valamit az asztalra, nagyon szépen kérlek titeket, ne kelljen azt néznünk, ahogy ország-világ előtt romboljátok le mindazt, amit hosszú évek fáradságos munkájával létrehoztatok.

Nem akarok rosszmájú lenni, mert sok résztvevőt, alkotót kedvelek, de az egyik műsorban nagyon jól megmutatják, hogy az érzelmileg nem túl intelligens, de valamiben tehetséges emberek milyen szép helyeken laknak, a másikban meg, hogy a konzervinterjúkat is lehet úgy csinálni, hogy élőnek tűnjön.


De szerencsére egy nagyon izgalmas formátumot is bemutattak: a Segítség! Itthon vagyok! az RTL Klub kellemes meglepetése volt. A mi kis falunk alkotóinak új, fikciós karantén-sorozata olyan emberekről szól, akiknek életét nagyban befolyásolja a kialakult járvány-helyzet. (Spoilerek jönnek!)

A történéseket a sztori szerint mindenki számítógépének webkameráján, illetve telefonjának kameráján keresztül látjuk, és hát az első részben gyakorlatilag minden benne volt a szülői értekezleten keresztül az online meetingig, sőt, a home lunch-ig, minden ilyenkor előforduló elbaszással: a csak felül felöltözött alkalmazotton át a bénázó csevegőprogram-felhasználó apukáig, az esküvői előkészületektől a legénybúcsúja miatt Milánóban ragadt vőlegényig, a kamszex közben lefagyó internetkapcsolattal egyetemben.

A szereplők persze nem csak random vannak, tehát sztorit is kapunk, és poénokat is bőven, még ha egyik-másik nem is mindig túl eredeti. A sorozat viszont igen szórakoztató, a színészek fantasztikusak, a karakterek többsége pedig izgalmasnak tűnik! Ha a következő rész is hozza minimum ezt a színvonalat, nem lesz gond, bár kérdés, hogy a nézők hosszútávon mennyire tartanak ki a váltakozó beszélő fejek, egy szinte csak dialógusra építő széria mellett. Én a magam részéről mindenképpen kitartó leszek.

Kitartásra pedig szükségünk van, hiszen nincs is jobb annál, amikor az ember hosszú hetek óta él önkéntes száműzetésben, ráadásul még a tévében is azt kell bámulnia, és még csak most kezdenek minket elárasztani a karanténműsorok...

emTV.hu // címlapkép: RTL Magyarország // TV2

elmeny_es_velemeny.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr9815625050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása