Holnaptól új arculattal jelentkezik a közmédia

2012. július 26. 18:20 - radiosite.hu

"Célunk, hogy mindenki megtalálja, amire vágyik"

mtva.jpgA televíziós csatornák és az MTI mellett a rádiók is új arculatot kapnak a közmédia pénteki, komplex újrafestésének keretein belül, továbbá végleg elhagyják az "MR" előtagokat. Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő alap (MTVA) vezérigazgatója a közmédia sajtótájékoztatóján lerántotta a leplet az közszolgálati csatornák új arculatáról. A vezérigazgató elmondta: az arculatváltás egyben a közmédia közösségi médiává válásának első állomása.

mtva_uj_radio_logok.jpgBöröcz emlékeztetett arra, hogy az öt nagy szervezet, vagyis az MTVA, a Magyar Távirati Iroda (MTI), a Magyar Televízió (MTV), a Duna TV és a Magyar Rádió integrálásával Magyarország legnagyobb médiaportfoliója jött létre. A közmédia ezután olyan lehetőségeket is kutat, amelyeket média nem vagy csak alig alkalmazott a közönsége szolgálatára - mondta. "Célunk, hogy mindenki megtalálja, amire vágyik" – fogalmazott a vezérigazgató.

A Vida Zoltán vezette csapat által tervezett egységes arculat alapmotívumait a tűz, a víz, a levegő és a föld jelképrendszere adja, mindegyik alapja a kör.

"Amikor új szimbólumrendszerünket, képi elrendezésünket, zenénket és közösségi rendszerünket megalkottuk, akkor úgy kerestük az újat, a holnap megoldásait, hogy közben soha sem feledkeztünk meg arról, mi gyökerezik a kultúránkban" – hangsúlyozta Böröcz István, hozzátéve: a magyar mellett az európai és az egyetemes kultúra is az új arculat alapját adta.

Hozzáfűzte: a közmédia a képek mögött egy filozófiát és egy értékválasztást is képviselni kíván. A képi elrendezésről szólva azt mondta, az aranymetszés ősi arányrendszere alapján készült, a teret a Leonardo által ábrázolt vitruviusi arányok szervezik, de a tervező a természetet is segítségül hívta akkor, amikor a Fibonacci-számok alapján rendezte be a képeket.

Radiosite.hu

radiosite_v3.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr244680233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása