Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Együtt jótékonykodnak a korszakalkotó meleg sorozat szereplői

2020. április 25. - emTV.hu

Az amerikai Queer as Folk, azaz hazánkban korábban A fiúk a klubból címen futó sorozat szereplőinek célja, hogy az élőzés alatt pénzt gyűjtsenek a Centrelink nevű jótékonysági szervezetnek, amely többek között a koronavírus által kiszolgáltatott helyzetben lévő LGBTQ-embereknek nyújt szolgáltatásokat.

qaf_r18.jpg

A Hollywood Reporter szerint az május 1-jén a YouTube-on zajló élő közvetítés házigazdája: Scott Lowell, aki a sorozatban Ted Schmittet játszotta, és a főszereplők többsége, Sharon Gless (Debbie), Peter Paige (Emmett), Michelle Clunie (Melanie), Hal Sparks (Michael), Randy Harrison (Justin) és Robert Gant (Ben) is csatlakozik, illetve Ron Cowen és Dan Lipman alkotók, de a hírek szerint várhatóan több nevet később tesznek közzé majd.

Csakúgy, mint a Queer as Folk eredeti, angol verziója, az amerikai sorozat úttörő volt, amikor először hitelesen ábrázolta a melegek szexuális életét, valamint a kábítószer-függőség kérdéseit, abban az időben, amikor az LGBTQ-val kapcsolatos műsorok hihetetlenül hiányosak, és jórészt komolytalanok voltak.

Amikor a szereplőket két éve újra összehozta az Entertainment Weekly Pride kiadására – amiről egyébként mi is beszámoltunk –, Ron Cowen alkotó úgy nyilatkozott: 

"Ez nagyon fontos volt számunkra, mert mi, melegek, nem igazán látjuk szívesen önmagunk tükörképét. Akkoriban még nem mehettél férjhez, vagy például tizennégy államban még mindig voltak szodómiás törvények. Nagyon ellenséges légkör volt.

A műsor kritikát kapott melegektől és meleg szervezetektől, de soha nem mondták, hogy a képernyőkön nem az igazságot meséljük el."

emTV.hu // Humen // címlapfotó: Sami Drasin / EW

elmeny_es_velemeny_hir.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr4115640248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása