Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

A Comedy Central rácuppant a Vine-ra

Hat másodperc hírnév

2013. május 31. - emTV.hu

cc.jpgJanuárban debütált az Alma szerelmeseinek legújabb appja, a Vine. Ez egy olyan alkalmazás iOS rendszerre, mellyel - most kapaszkodj - hat másodpernyi videót készíthetsz és oszthatsz meg a közösségi site-okon. Sőt, a BBC szerint a Vine kitűnően alkalmas stop-motion őrültségek készítésére is. Az alkalmazást többek között Barack Obama, Charlie Sheen, Sir Paul McCartney és a Columbia Records is használta. Utóbbi a Daft Punk új, "Random Access Memories" című albumának promotálására. Most a magyar Comedy Central örvendezik sajtóközleményében, hogy a hazai csatornák közül elsőként ők használják, és a Comedy Central bemutatja nyolcadik évadára hívják fel a figyelmet mikrofelvételeikkel, igen sajátos módon.

„Kézenfekvő volt, hogy mi, akik videótartalmakkal foglalkozunk, élére állunk az új kezdeményezésnek, és A Comedy Central bemutatja népszerűsítésére bevetjük a Vine videókat. Megkértük a művészeinket, hogy próbálják ki velünk az alkalmazást. Mindegyikük „comedy-s” módon, egyéniségére szabva használta ki a saját hat másodpercét – ez volt ebben a vállalkozásban az igazán érdekes. Végre egy újabb felület, amelyben megmutathatjuk magunkat” – mondta Lakinger József, a Comedy Centralt is tulajdonló Viacom Magyarország marketing vezetője, majd hozzátette: „A Comedy Central bemutatja fiatal humoristák egész nemzedékét nevelte ki, és mindig ahhoz tartottuk magunkat, hogy ami minőségi és szórakoztató, annak helye van A Comedy Central bemutatjában. Részben ennek is köszönhető, hogy már az 1700. adáshoz közelítünk, és a műsor folyamatosan a csatornaátlag felett teljesít. Aki hat másodpercnél hosszabban is kíváncsi Comedy arcaira, nézze vasárnap esténként a premiereket” – tette hozzá Lakinger.

Hogy miképp jött ki ez a bűvös ezerhétszázas szám, nem tudjuk, ahogy azt sem, hogy a műsor miképp nevelte ki a fiatal humoristák egész nemzedékét, de ha a CC örül, akkor mi is. Egyébként Badár Sándor, Litkai Gergő, Hajdú Balázs és Orosz György voltak azok, akik már megkapták hat másodpercüket. Utóbbi világbölcsességei itt tekinthetők meg.

A Vine-t egyébként a Twitter hívta életre. Robert de Niro szerint a Vine „igazi kreatív eszközzé válhat. Hat másodpercnyi bevezetés, tárgyalás és befejezés. Akár egy teljes történetet is elmesélhetsz hat másodperc alatt.” Conan O’Brien komikus annyit tett hozzá, hogy a Vine hat másodperce tökéletes szexuális aktusok rögzítésére. Al Bundy-nak akár két menet is belefér.

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr35337840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása