Közvetlenség, egyszerűség – ez az olasz ételek, az olasz étkezés és Nigella főzési stílusának esszenciája. Új "Nigellissima" című sorozatában Nigella megmutatja, milyen egyszerű elkészíteni Olaszország fantasztikus ételremekeit, hétköznapi, minden szupermarketben megvásárolható hozzávalókból. A hatszor félórás epizódokat decemberben mutatja be a TV Paprika. A premier december 5-én este fél tízkor lesz.
Nigella fiatalon költözött néhány évre Olaszországba, Firenzébe. Úgy vall erről az időszakról, hogy ott és akkor találta meg az igazi spirituális és gasztronómiai hazáját. Így olasz ételei őrzik a tradíciókat, sok-sok friss, mai "fűszerezéssel". Receptjeit könnyen lehet követni, teljesen stresszmentes főzést garantálnak bárki konyhájában. Ezt mutatja be vadonatúj sorozatában Nigella Lawson.
A Nigellissima étlapján szicíliai tészták, a legfinomabb toszkán tojásételek, firenzei kávés desszertek, tradicionális római zöldségragu, szardíniai napsütötte paradicsomos ételek és sok más mennyi olasz fogás szerepel, egyszerűen, étvágygerjesztően.
A Nigellissima sorozat 2012-ben készült, és akkor közönségsikert ért el Nagy-Britanniában, amely előtt a BBC is megemelte a kalapját. Közel 2 millióan követték esténként az egyes epizódokat, a műsor nézettsége nyolcvan százalékkal meghaladta a BBC esti átlagos főműsoridős nézettséget.
fotó: TV Paprika