Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Romantikus filmek Film Cafén

A Valentin-nap jegyében

2014. február 14. - emTV.hu

filmcafe.jpgMától minden péntek este romantikus filmeket mutat be a csatorna több hónapon át. A színvonalas filmek a brit kortárs írónő, Rosamunde Pilcher remekművei alapján készültek, olyan sztárszínészek közreműködésével, mint Jacqueline Bisset, Michel York, Geraldine Chaplin vagy Keira Knightley. A fordulatos cselekményű, szépen fényképezett, emberi karaktereket felvonultató alkotások hamisítatlan péntek esti kikapcsolódást ígérnek az egész család számára. Az írónő történetei különleges világba kalauzolnak, amelyet valódi szenvedélyek, generációkon átívelő, bonyolult kapcsolatok, nagy szerelmek és váratlan csalódások jellemeznek.

A sorozat első darabja a Szeptember (február 14 - 21, 21:00) című angol-amerikai-német filmdráma, amely bemutatása évében, 1996-ban elnyerte a New York Fesztivál „Az Év TV filmje” díját. Főszereplői a Golden Globe-díjas Jacqueline Bisset és a többszörös Emmy-díjra jelölt Michael York. A történet egy skóciai falu két családjáról szól, akik sorsa nemzedékeken át összekapcsolódik úgy, hogy ők nem is tudnak róla… A romantikus dráma első részét Valentin-napon, 21 órakor mutatja be a Film Café, a második rész február 21-én látható a csatornán ugyanebben az időpontban.

A Különös kastély (február 28 - március 7, 21:00) című, német-angol romantikus dráma alapját képező regényt a nagy-britanniai Romantikus Írók Egyesülete 1996-ban az Év Romantikus Regényének választotta. A két évvel később bemutatott filmváltozat főszereplője a többszörös Oscar-díjra jelölt és négyszeres Golden Globe-díjas Peter O’ Toole, de Keira Knightley is feltűnik a fiatal Judith szerepében. A sodró lendületű film cselekményének középpontjában a gyerekként elárvult Judith Dunbar áll, aki az életvidám Loveday meghívásának eleget téve új családra és társra lel a família kastélyának vendégeként. Boldogsága rövid ideig tart: a II. világháború kitörése gyökeresen felforgatja mindannyiuk életét. A romantikus dráma két epizódját február 28-án és március 7-én pénteken, 21 órától láthatják a nézők.

Az írónő nagy sikerű regényeiből készült filmek sorozata márciusban és áprilisban is folytatódik péntek esténként a Film Cafén. Márciusban a Geraldine Chaplin főszereplésével készült Téli Napfordulót (március14. 21:00), majd a Nyáridőt (március 21. 21:00) és a hónap végén a nagy sikerű Kagylókeresőket (március 28. 21:00) mutatja be a csatorna, amelynek főszereplője, Vanessa Redgrave alakításával 2007-ben Magnolia-díjat nyert.

Rosamunde Pilcher, a kortárs brit írónő első regényeit álnéven írta, legnagyobb sikere az immár saját neve alatt, 1987-ben megjelent családregény, a Kagylókeresők. Bár 2000-ben visszavonult, művei mai napig közkedveltek a romantikus, szövevényes cselekményű történetek kedvelői körében. Rajongói azt mondják, könyvei mintha egymás folytatásai lennének, letehetetlenek, és életre szóló tanulságokat hordoznak, magával ragadó stílusban. Figurái árnyaltak, pontosan rajzoltak, szerethetőek.

Film Café

fb.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr485804888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása