Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Ma érkezik a Sons of Anarchy ötödik évada

Tavaszi sorozatpremier az AMC-n

2015. április 08. - emTV.hu

amc.jpgA Sons of Anarchy – Kemény motorosok ötödik évadát évadát április 8-tól, azaz ma este tíz órától, a további részeket hetente ugyanebben az időben vetíti a csatorna, melyet a hatodik, illetve a záró hetedik évad is követ majd. A cikkben az AMC-s magyar változat munkatársai.

Los Angeles Charming városában működik egy törvényen kívüli motoros klub (SAMCRO), tagjai elsősorban fegyverkereskedelemmel foglalkoznak. Mégis tisztelet övezi őket, ugyanis egyfajta védő szerepet is eljátszanak, és a rendőrséggel, illetve főként annak vezetőjével is jó kapcsolatot ápolnak. A különböző problémák azonban újra és újra felszínre kerülnek, hol magánéleti, hol bandaháború formájában.

A motoros klub felépítése diktatórikus, a banda feje, a president, Clay, akit Ron Perlman alakít, alatta pedig az alelnök, Jax, aki nem mellesleg Clay fia. A bonyodalom pedig onnan indul, hogy a banda élete elkezd más irányba haladni, mint ahogy azt az elnök, Clay eltervezte. Közben Jax megtalálja apja régi iratait, és ettől kezdve más megvilágításba kerülnek a dolgok.

Az apa-fiú konfliktusra épülő történet tizenhárom epizódból álló ötödik évada a sorozat legdrámaibb pillanatában indul: a motoros klubon belüli feszültségek odáig vezetnek, hogy Jax átveszi apjától a klub elnökségét. Ráadásul rájön, hogy bűnrészes John Teller halálában is. Jax igyekszik megtalálni a módját, hogyan védheti meg családját és a klubot egy lehetséges új ellenségtől. De milyen vezető lesz belőle? Jax apjának, Clay-nek lőtt sebei végül nem okozzák a halálát és felépül. De ami történik vele, az az író Kurt Sutter szerint a halálnál is rosszabb: megfosztották attól, ami számára a legfontosabb volt, a banda vezetésétől. Vajon Clay visszaminősítésével is működőképes lesz a SAMCRO.

A magyar változat munkatársai

Jackson 'Jax' Teller – Charlie Hunnam – VARGA GÁBOR
Gemma Teller Morrow – Katey Sagal – VÁNDOR ÉVA
Robert Munson Mark – Boone Junior – NÉMETH GÁBOR
Tara Knowles – Maggie Siff – KISS ERIKA
Filip 'Chibs' Telford – Tommy Flanagan – HAAGEN IMRE
Clarence 'Clay' Morrow – Ron Perlman – VASS GÁBOR
Alex 'Tig' Trager – Kim Coates – ROSTA SÁNDOR
Jean Carlos 'Juice' Ortiz – Theo Rossi – RENÁCZ ZOLTÁN
Harry 'Opie' Winston – Ryan Hurst – PETRIDISZ HRISZTOSZ
Piermont 'Piney' Winston – William Lucking – BARBINEK PÉTER
Chief Wayne Unser – Dayton Callie – KAJTÁR RÓBERT
Deputy Chief David Hale – Taylor Sheridan – SZATMÁRI ATTILA
Eli Roosevelt – Rockmond Dunbar – KÁLID ARTÚR

magyar szöveg – Gecse Attila
hangmérnök – Schupkégel Sándor
gyártásvezető – Derzsi Kovács Éva
szinkronrendező – Kertész Andrea

A szinkront az AMC megbízásából a Masterfilm Digital készíti.

A most induló ötödik évadban Jimmy Smits is vendégszerepel. Egy mexikói bandavezér, Nero Padilla szerepét alakítja és rengeteg új konfliktusszálat hoz a történetbe.

A Sons of Anarchy-t a Kurt Sutter által remekül megírt párbeszédek és nem utolsósorban a hiteles, jól felépített karakterek jellemzik. (Az író egyébként néhány jelenet erejéig önmagát is szerepeltette a sorozatban.) A hírhedten szókimondó, szabad szájú Sutter hét évadon át gondoskodik a sok történetszálról, az állandó feszültségről, az akciójelenetekről és a bűnözői szlengről.

Katey Sagalt, aki a sorozatbeli Gemma szerepéért 2011-ben Golden Globe- díjat kapott, a hazai nézők leginkább az Egy rém rendes család Peggy Bundy-jaként ismerhetnek. A színésznő egyébként Kurt Sutter felesége.

Az évad epizódjainak címei: (s5e1) Hatalom, (s5e2) Helyszínváltás, (s5e3) Megfektetve, (s5e4) Ribiszöktetés, (s5e5) Harapós bálna, (s5e6) Kicsi a világ, (s5e7) Varangy rázós útja, (s5e8) Amputálás, (s5e9) Kiruccanás, (s5e10) A feszület, (s5e11) Légy hű magadhoz, (s5e12) Isteni ajándék, (s5e13) Ne aggódj!

Sons of Anarchy – Kemény motorosok, ötödik évad premier ma este tízkor az AMC-n!

emTV.hu // AMC

facebook.jpg

zzepg_fav.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr217350570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása