Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Külföldi kalandjairól mesél a sztárszakács

Dolgozni nem csak a munkahelyről lehet

2015. június 01. - emTV.hu

telenor.jpgBereznay Tamás szinte az egész világot bejárta: gyakorlatilag mindenhol főzött már. Rómában diplomata rendszámú kisbusszal száguldott a villamossíneken, hogy időben megetessen több száz embert, Franciaországban egy iskolai menzán készített gourmet fogásokat.

bereznay_tamas1.jpg

Londonban pedig harcsafilé helyett élő harcsákkal lepte meg egy beszállító. A mesterszakács azonban örömmel áll a kihívások elé, legutóbb egy közösségi irodában készített ebédet, a lakásból kialakított ideiglenes iroda dolgozóinak.

A rugalmas munkavégzés híve Bereznay Tamás. A konyha ördöge vallja, főzni gyakorlatilag bárhol lehet, ráadásul munkája nem csupán ebből áll, rengeteg szervezés és adminisztráció vár minden nap a sztárszakácsra. Tamás ezért is tartja remek kezdeményezésnek a Telenor által életre hívott Dolgozz Otthonról Napot, hiszen bár nagyon szívesen tölti idejét saját éttermében, de rengeteg elfoglaltsága miatt gyakran a távolból intézi teendőit. Az akció felhívja a figyelmet arra, hogy az otthonról vagy egyéb alternatív helyszínről történő munkavégzés ugyanolyan hatékony lehet, és számos előnnyel jár.

bereznay_tamas_2.jpg

"Azt gondolom, hogy a rugalmasság, a mobilitás és a modern technika minden munkakörben az embereket segíti. Bár az én szakmám valamelyest helyhez kötött, de korántsem csupán egy konkrét helyszínhez kapcsolódik. A saját éttermem vezetése mellett tanítok, rengeteget járok vidékre és bizonyos üzleti ügyek pedig a számítógéphez is kötnek. Hála az okostelefonnak és a mobiltechnikának, arra is volt már példa, hogy főzés közben a telefonomon írtam meg egy árajánlatot, ami nem várhatott" – magyarázta Tamás, aki a legkalandosabb helyszínekről is mesélt, ahol valaha főzött.

bereznay_tamas_3.jpg

"Bográcsozni vagy grillezni bárhol lehet, így nem nagyon tudok olyan helyszínt, ahol életemben ne főztem volna. A legtöbb olyan emlékem, amikor "szorult" helyzetbe kerültem, nagyobb rendezvényekhez köthető. Rómában egy nagyon pici, rosszul felszerelt konyhában főztünk egy kétszázötven fősre tervezett eseményen, ahova végül több mint négyszázan érkeztek. Elég kaotikus volt, de azt sosem felejtem el, ahogy a diplomata rendszámú kisbusszal a villamossíneken hajtottunk végig az alapanyagokkal" – idézte fel a mesterszakács. "Hasonlóan emlékezetesre sikerült egy franciaországi gourmet fesztivál, amiről a helyszínre érve kiderült, hogy a polgármester meghívott nyolc országot, hogy történjen valami a városában, de ennél többet nem nagyon tett. Órákat vártunk a reptéren, illetve már a helyszínen is, mire kiderült, szállásunk sincs. Elég feszült hangulat uralkodott, úgyhogy az egyik fogáshoz otthonról hozott pálinkában érlelt aszalt szilva nem élte meg a fesztivált. Egyetlen konyha volt, így végül mi a helyi iskola menzáján főztünk" – nevetett utólag a kalandon Bereznay.

bereznay_tamas_4.jpg

"Londonban egy kis török étteremben dolgoztunk, az akkori magyar kulturális évad keretén belül. Két hétig csak a mi ételeinket szolgáltuk fel, még külön étlappal is készültünk, de a helyszínre érve át kellett értékelnünk mindent, mert még sütő sem volt. A hús előkészítő pult hiányát pedig akkor éreztük igazán, amikor a rendelt harcsafilé helyett élő kis harcsák érkeztek az étterembe" – mesélte a konyha ördöge.

bereznay_tamas_5.jpg

Három évvel ezelőtt a Telenor és a Microsoft jóvoltából indult útjára az első magyarországi "Dolgozz Otthonról Nap", amelynek lényege, hogy a lehető legtöbb emberhez eljusson az üzenet: dolgozni nem csak a munkahelyről lehet.

emTV.hu // Red Lemon Media

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr437509124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása