Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Kicsi ország, kicsi Kína

Egy titkos világba kalauzol a Spektrum új, négyrészes sorozata

2015. október 07. - emTV.hu

spektrum.jpgSzombaton indul a Spektrum új, négyrészes, saját gyártású sorozata, a Kicsi ország, kicsi Kína. Az ismeretterjesztő sorozat arra vállalkozik, hogy bemutassa a nálunk élő kínai kolónia zárt közösségét, akikkel már majdnem harminc éve élünk együtt.

Az új Spektrum-műsor egyúttal emberi sorsokat is bemutat – jót is, rosszat is –, és elkalauzolja a nézőt ebben a kicsi országban megbúvó kicsi Kínába. A gyártó a Spektrum megbízásából az ACG Reklámügynökség.

Budapest mintegy kétmillió lakosa éli mindennapjait, azt gondolva, hogy ismeri a várost, ahol él, miközben mit sem sejt arról, hogy olyan részei is vannak, amelyek egy átlagember számára rejtve vannak. A volt kőbányai Ganz-MÁVAG telepen működő piac, ahol filmes stáb emberemlékezet óta nem kapott forgatási engedélyt, a Monori Center és környéke, amelyet a helyiek között csak kínai negyednek emlegetnek, vagy a kis buddhista templom a főváros vonzáskörzetében – itt éli mindennapjait a kínai kolónia, és ezeken a helyszíneken játszódik a sorozat is.

A több mint huszonöt szereplőt felvonultató részek célja, hogy eloszlasson tévhiteket, vagy éppen igazoljon hiedelmeket. Hogyan élnek? Hol szórakoznak? Hogyan temetkeznek? Esznek-e azokban a kínai büfékben, amelyeket mi autentikusnak hiszünk? Miért nem látunk öreg kínaiakat Budapesten sétálni? Vannak-e titkos madzsong termek a városban? Csak néhány azok közül a kérdések közül, amelyekre a sorozat választ keres.

Emellett valódi emberi sorsok is körvonalazódnak, mint a magyar államháztartásnak négy milliárd forintnyi adót fizető lǎo bǎné (nagyfőnöké), akinek mesés vagyona mögött mégis szörnyű családi tragédia lapul; a második, vagy banán generációs (kívül sárga, belül fehér) fiatal lányé, aki nem akar szakítani szülei hagyományaival, de mégis másra, többre vágyik; vagy az egykor keresett kínai művészé, aki egy szabad világ reményében hagyta ott hazáját, de nem találta meg a számítását.

A kínai kolónia különleges és zárt világát négy téma köré felépített epizódok mutatják be. A néző így betekintést nyer a kínai kereskedők világába, megismeri a hagyományos kínai gyógyítást, és a mindennapokat is átszövő már-már vallásos hiedelmeket, bepillanthat a kínaiak magánéletébe, amely hol hasonló, hol teljesen más, mint a miénk, illetve azt is láthatja, hogy ők hogyan szórakoznak, ideértve a számukra igen fontos valódi kínai konyhát is. Ezt a világot ilyen mélységében magyar sorozat még nem tárta fel.

A sorozat gyártója Magyarország egyik vezető reklámügynöksége, az ACG filmgyártó részlege. Az ügynökség, amely egy szakmai világrangsor (EEI) szerint 2014-ben a világ leghatékonyabb független ügynöksége volt, az október 10-én debütáló ismeretterjesztő sorozattal most először dolgozik a Spektrum megrendelésére.

Kicsi ország, kicsi Kína premier október 10-től szombatonként este fél tíztől a Spektrum műsorán!

emTV.hu // Spektrum

facebook.jpg

zzepg_fav.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr547947222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása