Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Ilyen lesz az első utunk a Marsra

Itt az első előzetes a Budapesten forgatott Mars-sorozathoz

2016. augusztus 08. - emTV.hu

natgeotv.jpgA NatGeo Budapesten forgatott produkciója részben a jövőben játszódik, és arra keres választ, miként tudjuk élhetővé tenni a vörös bolygót. Az Oscar-díjas producerek, Ron Howard és Brian Grazer nevével fémjelzett Mars – Utunk a vörös bolygóra című sorozat messzebb viszi a nézőket az űrben.

A hagyományos dokumentumfilmes szegmensek közé egy látványos tudományos-fantasztikus film részletei ékelődnek, amelyek egy elképzelt űrmisszió kalandos történetét mutatják be.

"Producertársaimmal együtt az a nagyszerű ötletünk támadt, hogy készítünk egy sorozatot a Mars meghódításáról, de nem a hagyományos módon, hanem a mozifilmekből ismert látványvilágot is segítségül hívva. Így a tudományos információt sokkal érdekfeszítőbben, filmes eszközökkel juttathatjuk el a nézőknek" – mondta Ron Howard, executive producer.

A történet szerint 2033-ban járunk, amikor a történelem során elsőként a Daedalus űrhajó és legénysége elindul a Marsra, azzal a céllal, hogy a bolygó felszínén egy alaptábort építsenek fel, majd megkezdődjön a Mars kolonizálása. Bár elsőre mindez hihetetlenül hangzik, a jövőben azonban talán mégis megvalósulhat, hiszen számos tudós és mérnök dolgozik jelenleg is egy valós Mars-utazás feltételeinek megteremtésén. A sorozat készítői mindent elkövettek a történet tudományos megalapozottságáért, így a forgatókönyv készítésébe tudósokat is bevontak, és számos szakértőt megszólaltatnak a témában.

A többségében Magyarországon forgatott, nagyszabású sorozatot, melyben az első Mars-misszióért izgulhatunk, világszerte – 171 országban 45 nyelven – műsorára tűzi novemberben a NatGeo.

emTV.hu // National Geographic Channel

fb.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr809877298
süti beállítások módosítása