Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Kiadvány a pályaválasztás előtt álló tiniknek

Idén is megjelent az Iskolaválasztó

2016. október 09. - emTV.hu

nok_lapja.jpgMelyik az a középiskola Magyarországon, ahol egy pályaválasztás előtt álló tinédzser a legmegfelelőbb képzést kaphatja? Főleg erre, de természetesen nemcsak ebben a témában kaphatunk a kérdéseinkre kielégítő válaszokat a Nők Lapja napokban megjelent Iskolaválasztó című különszámában.

iskolavalaszto.jpg

A tavalyi nagy sikert követően a Nők Lapja szerkesztősége idén is összeállította a hazai lappiacon unikális jellegű, a témában hiánypótlónak számító kiadványát, amely nemcsak a középiskola előtt álló diákok és szüleik számára nyújt segítséget. Az oktatáskutató szakemberek által, több év adatai alapján összesített, az intézményeket egyedi szempontok szerint rangsoroló listákat tartalmazó magazin közel százhatvan oldalon foglalkozik a hazai és külföldi oktatás helyzetével, illetve gyerekneveléssel kapcsolatos interjúk között is böngészhetünk.

Az egyes kategóriák (állami, egyházi, alapítványi, fejlesztő- és magániskola) első helyén végzett sulik igazgatóit az ismert szerkesztő-riporter, Veiszer Alinda faggatta a sikeres intézményvezetésről. A százhetven legsikeresebb középfokú iskola lajstromán kívül az olvasó egészen újszerű nézőpontok szerint is válogathat a széles kínálatból: megtudhatja például, hogy hol fektetnek leginkább hangsúlyt a lányok matematikai képzésére vagy a fiúk szövegértésének fejlesztésére. Palkovics László államtitkár az oktatási rendszer változásait érintő legfontosabb dolgokról ad interjút, Vekerdy Tamás pszichológussal Szily Nóra beszélget a gyerekek sikerorientált nevelésének hátrányairól.

Mi a tíz legnépszerűbb és legjobban fizető szakma napjainkban? Mi a teendő, ha kollégiumba költözik vagy külföldön tanulna tovább csemeténk? Kitörhet-e valaha a skatulyából az a nebuló, akit a tanárai bekategorizáltak? Mi az a Pygmalion-effektus? – megtudhatjuk a Nők Lapja Iskolaválasztó idei számából, amelyben az oktatásügy témában legújabbnak számító szakkiadványokról is értesülhetünk.

Red Lemon Media

fb.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr5211778989
süti beállítások módosítása