Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Világhírű tudós veszi be a Comedy Central képernyőjét

Jivens O. Breewenses hihetetlen kalandjai a betondzsungelek mélyéről

2017. március 08. - emTV.hu

comedy_central.jpgSzafarikalap, fürkésző tekintet, magvas gondolatok, szakmai díjak és elismerések tömkelege. Ő Jivens O. Breewenses, a világhírű néprajzkutató, aki visszatért a közép-európai betondzsungelek mélyére, hogy megvizsgálja az ott élő különböző embercsoportokat. Premier ma este! Közlemény:

Milyen párkereső szokásai vannak a munkásokat összefogó törzs hímeinek? Milyen reakciókat váltanak ki ezek az utcán sétáló női egyedekből? Hogyan lehet elkapni vadhálóval a biciklistákat, miként lehet a nyílt utcán köpőcsővel elkábítani a gyanútlan járókelőt, vagy miért érdemes nyers húst adni a motorosoknak? Többek között ezek is kiderülnek a Betondzsungel Ösvényein hat, egyenként két-háromperces epizódjaiból. Jivens O. Breewenses eddigi munkásságára az interneten bukkantak rá a Comedy Central szakemberei, akik támogatták a világhírű tudós újabb magyarországi expedícióját. Breewenses mostani kutatásai során olyan új elméletekkel gazdagította az etnológia tudományát, amelyek megdöntik az evoluciós folyamatokat és emberi viselkedésformákat kutató Nobel-díjas professzorok korábbi teóriáit.

"Nagy megtiszteltetés számomra, hogy visszahívtak Európába és ebbe a csodálatos, a kutatásaim szempontjából roppant izgalmas országba is megint eljuthattam. Roppant hálás vagyok a csatornának, amiért ilyen sokat áldoznak nekem a tudomány oltárán. A korábbi utazásaim kapcsán már megismerkedtem az itteni betondzsungelek életével, de újra lenyűgözött a régió egyedeinek sokszínűsége. Most olyan közép-európai törzseket is megfigyelhettem, amelyeket korábban még nem fedezhettem fel magamnak" – nyilatkozta Breewenses, aki a párzási és táplálkozási szokások mellett megismerteti a nézőkkel a dzsungellakó törzsek városi totemoszlopait, szakrális rituáléikat, tradícióikat, egyedi ábrázolásmódjukat, valamint világszemléletüket is. Az évi egy szakmai elismerést besöprő professzor a kutatásai során az éles kulturális különbségek miatt furcsa, vagy éppen veszélyes helyzetekbe keveredik: altatólövedékek és vadháló alkalmazásától sem riad vissza, ha az általa veszélyesnek tartott városlakó bennszülötteket szakértő közelségből kell megvizsgálnia.

A Betondzsungel Ösvényein premier
március 8. szerda 20:55
Comedy Central

emTV.hu // Red Lemon Media

fb.jpg

zzepg.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr9712323297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása