Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Mától 16:9-es a NatGeo

A MinDigTV Extra előfizetői hibát tapasztalnak

2012. július 10. - Ádám // emTV.hu

natgeo.jpgMa végre 16:9-es képarányra váltott a National Geographic Channel. Meg kell hagyni, ideje volt. A természettudományos csatorna ezzel a Spektrum, a Discovery Channel, a History Channel valamint a Viasat Explorer után ötödikként áll át a szélesvásznú sugárzásra. [frissítve: 2012-07-10 15:00]

natgeo_logo.jpgA National Geographic HD változatban is sugároz hazánkban, ezeknek a műsoroknak a képaránya pedig alapból 16:9, így a csak a régi sorozatok esetében találkozhatunk majd a hagyományos (vagy lassan inkább régi) képaránnyal.

A MinDigTV Extra előfizetőinek tapasztalata szerint a National Geographic ugyan valóban 16:9-es képaránnyal sugároz, de a csatorna néhány szolgáltatónál kapcsolójel nélküli, így a többi szélesvásznú programhoz képest minden esetben manuális átállításra van szükség. Ugyan ezt a "hibát" tapasztalják a Biatorbágyi Kábeltévé (BiaKábel) előfizetői is, míg a DIGI digitális kábeltelevíziós hálózatán automatikus a képarányváltás.

Az ügyben kerestük a MinDigTV-t üzemeltető Antenna Hungáriát, de mindeddig nem sikerült elérnünk az illetékest, illetve a National Geographic Channelt is, ahol visszahívást ígértek. Amint megtudunk valamit, frissítjük a cikket.

FRISSÍTÉS 1! A National Geographic Channel illetékese telefonon elmondta; értesítették a szolgáltatókat a képarány- váltásról és tudnak a problémáról is, de mivel a NatGeo Hollandiából a megfelelő kapcsolójellel küldi az adást, így nem sokat tudnak tenni; a hiba az egyes szolgáltatóknál lehet. A MinDigTV Extrát üzemeltető Antenna Hungária pedig időt kért az információgyűjtésre, választ délután három fele ígértek.

FRISSÍTÉS 2! Tóth András a MinDigTV Extrát üzemeltető Antenna Hungária illetékese elmondta, hogy a hiba elhárítása megtörtént, a csatornát már a megfelelő kapcsolójellel együtt továbbítják, valamint hogy nem kaptak értesítést a NatGeo-tól a képarányváltással kapcsolatban, ezért jelentkezhetett ez a hiba.

emTV.hu, sat-tv-radio

facebook_v2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr384639419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása