Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Formula 1 MTVA módra

Gyorsvélemény a közvetítésről

2012. július 27. - Ádám // emTV.hu

mtva.jpgMa reggel megújult a közmédia, ahogy arról már korábban is írtunk, új logót és arculatot kaptak az MTVA tévé- és rádiócsatornái. Ráadásul nem csak a londoni Olimpia kezdődik ma, hanem a Formula 1-es világbajnokság is épp ezen a hétvégén érkezett a Hungaroringre. Ha pedig így alakult, a megszokottól eltérően közvetítik nekünk mindkét szabadedzést is. Azt hiszem bőven van mit írnom, igazából azt sem tudom, hogy mivel kezdjem.

f1_mtva_hungaroroing_studio.jpgMivel Magyar Nagydíj, az MTVA természetesen kitelepült a Hungaroringre, ahol a nyitott "stúdió" ötlete véleményem szerint elég meggondolatlan volt. Elsősorban azért, mert a beszélgetésekből szinte semmit sem lehetett hallani, sőt, már- már burleszkbe illően kellett hunyorogniuk a szemükbe sütő nap miatt. Persze az még simán elképzelhető, hogy ez a probléma a ma délutáni második szabadedzésre, valamint a holnapi időmérőre és a holnaputáni futamra a Föld forgása miatt pozitív irányba változik, esetleg meg is szűnik. A második szabadedzésre kiderült, hogy nem.

f1_mtva_hungaroroing_merei.jpgA hanggal nem csak a "stúdióban" ülőknek, hanem a kommentátoroknak is meggyűlt a baja. Szujó Zoltán az edzés alatt több alkalommal is bejelentkezett a boxutcából, amit vagy a kommentátorállásban lévő Mezei Dániel és Véber Gábor nem hallott, vagy éppen mi. A két kommentátor egyébként a közvetítés hangját sem hallotta egy ideig, így a rádióbeszélgetéseket sem. Aztán Véber mikrofonja tönkrement, így egy ideig sajnos csak Mezeit lehetett hallani.

f1_mtva_hungaroroing_logo.jpgVégül pedig az arculattal kapcsolatban. Mivel a megújult logók a bal oldalra kerültek, elvárható lett volna, hogy - ahogy annak idején az RTL Klubon is, - a közvetítés alatt átkerüljenek a jobb sarokba. Ehhez az MTVA-nak 55 percre volt szüksége.

Úgyhogy érdekes volt számomra ez a megszokottnál is pocsékabb közvetítés, amit a Magyar Televízió ma prezentált számunkra. Remélem holnap már minden rendben fog menni.

facebook_v4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr754681554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása