Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

TV2 sajtótájékoztatón jártunk

Ez lesz a TV2, a SuperTV2, a Fem3 és a Pro4 műsorán

2012. szeptember 14. - Flankerr & wolfclaw

tv2.jpgA TV2 megtisztelt bennünket azzal, hogy meghívott minket csütörtök délelőtti nagyszabású sajtótájékoztatójára. Mi pedig megtiszteljük olvasóinak azzal, hogy tájékoztatunk titeket az ott hallottakról. Beszámolóm első felében az anyacsatornával, és az új prémium kábelcsatornájukkal, a szörnyű nevű SuperTV2-vel foglalkozom.

tv2sajtaj_1.jpgTV2

Nem mindenkit érint, de érdekes újdonság a magyar televíziót piacon, hogy hétköznap délután kettőtől egy órás Tények lesz. A rendkívül szimpatikus Azurák Csabától személyesen megtudtuk, hogy a kora délutáni műsor a délelőtti történésekre fog koncentrálni, valamint számos interjú fog lemenni, aminek már nem lenne helye az esti műsorban. A rutinos híradós izgalommal vegyes várakozással tekint a műsor elé, számukra is kihívás lesz az új kiadás.

Sokkal több potenciális nézőt érint, hogy hamarosan indul 17:30-tól egy új, saját gyártású műsor, a Családi Titkok. Ez az úgynevezett scripted dokureality. Eklatáns példa erre az RTL Klubos A gyanú árnyékában. Még mielőtt másolással vádolnánk a TV2-t, jegyezzük meg, hogy egyik német anyacsatornájuktól származik ez a formátum.

Egy másik új, saját gyártású sorozat is el fog indulni, ráadásul naponta, a Jóban-Rosszban készítőitől. Ebben fiatalok fognak harcolni és vívódni a bűn ellen, legalább is ez jött el a rövid promóból. A januárban induló produkció címe: Bűnök és Szerelmek. Na itt nézett rám a „fél” terem, mert alig tudtam visszafogni röhögésem a cím hallatán.. :)

Péntekenként lesz látható (a visszatérő Grimm mellett) egy új premier sorozat, a Common Law. Ez az USA Network nevű kábeladón idén futott tizenkét részes friss sorozat. Ebben egy nyomozópáros párterápiára jár, mert ők utálják egymást, de a jó eredményeik miatt a főnökeik szeretnék, ha együtt maradnának. Kellemes nyomozós/vígjáték keverék, a kritikák szerint korrekt minőséggel, így akár sikeres is lehet.

A legjobban a The Voice – Magyarország Hangja című zenés produkcióról szerettünk volna információt kapni. Noha a zsűri személyesen is megjelent (Malek Andreát alig ismertem meg vörös hajjal), csupán annyit tudtunk meg, hogy október közepén indul. Kiss Péter programigazgatóból válogatott kínzásokkal se tudtunk többet kihúzni, rutinosan hárított. Ettől én még betippelem a péntek estét.

Fontos tény még, hogy a TV2 az RTL Klubot megelőzve fokozatosan átáll a HD képminőségre.

tv2sajtaj_2.jpgSuperTV2

A Burkina Faso-i mosópormárkát felidéző nevű új csatornát prémium, szórakoztató kábelcsatornának szánják, a városi, fizetőképes fiatalokra pozicionálva. Ide fektetik a legnagyobb hangsúlyt, komoly csatorna keresztpromóciókkal, reklámkampányokkal. Az új adó november 2-án indul, és már a kezdettől elérhető lesz HD minőségben is.

Egyik húzóműsora lehet a délután hatkor kezdődő Tények, valamint a Jóban-Rosszban, amelyet egy ügyes húzással már a TV2-es kezdés előtt egy órával leadnak, így megkönnyítve a hezitáló háziasszonyok műsor és adóválasztását.

Januártól új részekkel jelentkezik a Hal a Tortán, és a Nagy Duett is folytatódik majd.

Kiderült a bulvársajtó által hetek óta feszegetett kérdés: quo vadis Liptai Claudia? Hát egy új délelőtti talkshow/magazinműsor hibridbe, amely alternatívát kínál majd a teleshopok helyett. Műsorvezető társa az évszázad legnagyobb meglepetéseként Till Attila lesz.

Sorozatok is érkeznek szép számmal: A Pro4 után itt is leadják majd a kanadai-brit Combat Hospital-t. A kandahári katonai kórházban játszódó sorozatból tizenhárom rész készült. Szintén tizenhárom epizódot élt csak meg (sajnos) nagy kedvencem, a Mad Love. Az Így Jártam Anyátokkal készítőinek 2011-es vígjáték sorozata olyan szereplőket vonultat fel, mint Jason „Amerikai pite” Biggs, a Scrubs szöszije Sarah Chalke, vagy Judy Greer és Tyber Labine.

A Mad Love-hoz hasonlóan magyarországi premier lesz a Gifted Man, amely egy kivételes képességű idegsebészről szól, akinek időnként megjelenik a halott felesége. A kritika szerette magánklinikán játszódó sorozatot, a CBS kevésbé, így egy évad és tizenhat rész után idén májusban kaszálta a sorozatot.

Jön még a Joan&Melissa: Joan Knows Best, valamint a Steven Spielberg és Tom Hanks nevével fémjelzett második világháborús tíz részes HBO mini sorozat, a The Pacific – A hős alakulat. Ezen kívül rajzfilm, vígjáték, és film premierek várható, utóbbiak akár a TV2-es országos premier előtt.

Röviden ennyi a két csatorna programjáról. A cél az, hogy a csatornacsoport stabilan teljesítse a 20%-os részesedést. Ez össze is jöhet nekik. Számomra legnagyobb kérdés az, hogy a három sorozat kifutása után új tartalom, vagy különböző ismétlések fognak dominálni a SuperTV2-n. Majd meglátjuk.

Mit hoz az ősz a FEM3-ra és a Pro4-re?

A TV2 saját bevallása szerint is lassan reagált a kábeles adók előretörésére, így viszonylag későn, 2010-ben és 2011-ben indította el saját nem országos csatornáit. A nagy arculatváltás és megújulás őket se kerülhette el, lássuk milyen eredménnyel.

tv2sajtaj_4.jpgFem3

A már induláskor is kimondottan a fiatal, városi, trendi pénzes nőkre szabott csatorna főleg tematikus napokkal (Valentin, nők és anyák napja, karácsony) és műsorblokkokkal fog operálni. Lesznek sütős-főzős műsorok, szülői blokk (ne kérdezzétek, ez mit fog takarni), és természetesen szépségápolással, trendekkel foglalkozó is. Ezeket többek közt az A&E amerikai kábeladó portfóliója fogja prezentálni, olyan sorozatokkal, mint az Ace of Cakes, Cupcake Girls, Staten Island Cakes, Russian Dolls. Szívesen várjuk a célcsoportba tartozó olvasóink véleményét.

Talán a legnagyobb meglepetést okozta, amikor a függöny mögül belibbent Erdélyi Mónika és Joshi Bharat, és bejelentették, hogy a formátum legszebb hagyományait felelevenítve egy új, délutáni talkshow indul az adón vezetésükkel. Sebaj, legalább lesz miről véleményposztot írnia wolfclaw kollégának.

Nem hangzott el a tájékoztatón, de ellenállhatatlan keresztkérdésemre Kiss Péter elmondta, hogy 2013-ban várható az adón a kiváló sitcom, Cougar Town (Született Szinglik) harmadik évada is.

tv2sajtaj_5.jpgPro4

A Bajnok Ligájának ideiglenes áthelyezésével felfuttatott csatorna kemény, férfias műsorrenddel jelentkezik, pozicionálásnak megfelelően. Dominálnak a doku-realiy jellegű műsorok, mint a Cajun Justice, Rescue, Dog, the Bounty Hunter, Inked, a kacsasípot feltaláló milliárdos családról szóló Duck Dynasty, a műfajában legendás Fear Factor, vagy a Wipeout ügyességi vetélkedő kanadai kiadása.

A kábeladó felelősei tudják, mire döglik a légy és a negyvenes trikós kamionos, így késő esténként bizony erotikus filmek, műsorok is lesznek.

Vujity Trvtko nem ebben a műfajban fog utazni. A könyvkiadó és műsorvezető személyes vonatkozásoktól sem mentes beharangozójából csak az nem derült ki pontosan, mely időpontban, mikortól (várhatóan 2013 januárjától), és milyen műsorral fog jelentkezni. A részletekről természetesen beszámolunk.

A végére a kitartó olvasóknak egy exkluzív hírmorzsa: természetesen még teljes titok, hogy a Dr. House/Született Feleségek duó véget érését mivel pótolja a TV2 2013 elején. Két dolog biztos: a szerda marad a sorozatoké, és hogy számíthatunk a CBS adó egyik legígéretesebb újoncára, a Lucy Liu fémjelezte Sherlock Holmes feldolgozás Elementary-ra.

Az új műsorokat bemutató promóciós videók egy részét itt lehet megtekinteni.

facebook_v2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr474776141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása