Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Helló, Mr. Spock

Helló Médiazabálók #3

2020. április 05. - emTV videó

Ami a Star Wars rajongóknak a május negyedike, az a Trekkereknek az április ötödike. A Star Trek történelem szerint ugyanis 2063-ban egy Zefram Cochrane nevű ember, Phoenix nevű űrhajójával ekkor lépi majd át először a fénysebességet – tudjátok, térhajtómű meg ilyenek. Szóval a térváltást észleli az éppen a Föld közelében elhaladó hegyesfülü, roppant kimért faj. Ők a vulkániak, és leszállnak a Földre.

stfc.jpg

Erről szól az Kapcsolatfelvétel című nyolcadik Star Trek mozifilm, illetve időutazásról, és hogy miképp tör az emberiségre egy gonosz faj, és hogyan akadályozza meg Picard kapitány és legénysége az emberiség pusztulását. Ebből a filmből láthattatok képeket, mialatt beszéltem.

A közel 750 epizódból, filmekből, regényekből, képregényekből, számítógépes- és konzoljátékoból, és még ki tudja miből álló frencsájznak pedig túl az ötvenen is bőven akadnak rajongói, s a hazai Star Trek élet is igencsak pezseg.

Több aktív rajongói csoport is van, mint a Kóbor Trekkerek, illetve az Űrszekerek Közösségi Flotta. Utóbbi nem csak rajongó közösség, de rendezvényekkel, saját gyártású videókkal, magyar nyelven egyedülálló podcastekkel igyekeznek népszerűsíteni a Gene Roddenberry által megálmodott világot, annak üzenetét és értékeit.

A közösségi flotta által rendszeresen szervezett ingyenes közösségtalálkozókon állandó vendégek a Star Trek filmek és sorozatok magyar hangjai, de emellett például színművészek társaságában fizikusok és írók közreműködésével folytathatnak diskurzust a kerekasztal körül a rendezvényre eltranszportáló rajongók.

Eközben Budapest külvárosi részén hobbi-szinkronosok készítik a hetvenes évekbeli Star Trek rajzfilmsorozat magyar változatát. Itt éppen én mondom fel az aktuális epizód főcímét.

Szóval tényleg pezseg az élet Star Trek fronton, itthon és a nagyvilágban is! S bár új mozifilmre még várni kell, jelenleg két élőszereplős sorozat is fut, és hamarosan bővül a lista, rajzfilmsorozatokkal is.

emTV.hu // Hello Médiazabálók

elmeny_es_velemeny_video.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr6115592696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása