Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Barátok közt Alíz szociálisan érzékeny minden témára

Nagy Alexandra kerekesszékes barátjával bulizik

2013. november 14. - emTV.hu

news.jpgNagy Alexandrát sokszor azonosítják a Barátok köztben megismert karakterével: a sorozatban szereplő Fekete Aliz cserfes, hebrencs lány, aki semmit sem vesz komolyan. Azt azonban kevesen tudják, hogy Alexandra szociálisan érzékeny minden témára, legyen szó a szegénységről, rossz körülmények között élő gyermekekről vagy éppen a fogyatékosságról. Éppen ezért ragad meg minden alkalmat, hogy mások figyelmét is felhívja arra, milyen fontos segíteni – így került kapcsolatba a Mozdulj! Közhasznú Egyesület jótékonysági gálaestjével, melynek integrált divatbemutatóján ő is kifutóra lép egy csodás koktélruhában.

mozdulj_nalexandra1.jpg"Családi örökség nálunk, hogy szeretünk segíteni másokon. Édesanyám kórházban dolgozik, ennek kapcsán hetente kétszer besegít a Csodalámpa Alapítvány munkájába, ahol súlyos betegségben szenvedő gyermekek életét próbálják egy kicsit örömtelibbé varázsolni. A remek szülői példának köszönhetően egészen kicsi korom óta azt tanultam, hogy ha mindenki csak annyit segít a másiknak, ami tőle telik, akkor a világ jobbá válik. Már gyerekként segítettem gyűjteni a ruhákat, játékokat, amiket aztán cipős dobozba pakoltunk vagy egyszerűen eljuttattunk azoknak az embereknek, akiknek nagyobb szükségük volt rá. Bevallom, én nagyon könnyen meghatódok és elsírom magam emberi sorsok láttán, ezért örülök, hogy a szereplésemmel én is hozzájárulok az adománygyűjtéshez. Az pedig csak hab a tortán, hogy divatbemutatóról van szó, hiszen melyik nő ne szeretne szép és csini lenni?" – tette hozzá nevetve Nagy Alexandra, akit egy ország a Barátok közt Alizjaként ismert meg.

A szőke színésznő előtt egyáltalán nem idegen a fogyatékkal élők világa: az ő baráti társaságában is van kerekesszékes, ám számára ezek a különbségek már fel sem tűnnek.

mozdulj_nalexandra2.jpg"Biztos vagyok abban, hogy az ember, akár születésétől fogva, akár valamilyen baleset következtében kerekesszékbe kerül, hatalmas trauma számára, és nehezen teszi túl magát azon, hogy igazságtalan volt vele az élet. Az én baráti társaságomban is van egy kerekesszékes srác, ő azonban a tökéletes példa arra, hogyan lehet egy ilyen fogyatékosság ellenére is teljes értékű életet élni: lovagol, siklóernyőzik, sőt együtt járunk bulizni, táncolni is – sokszor több energiája van, mint nekem. Ő egy igazi példakép más kerekeszsékes emberek számára: életigenlésével bebizonyítja, hogy semmiről sem kell lemondani azért, mert egy ilyen helyzetbe kényszerült. Neki köszönhetően számomra egyáltalán nem idegen az a helyzet, ha kerekesszékesek társaságában vagyok, nem veszem észre a különbséget" – tette hozzá Alexandra, aki első látásra beleszeretett a Héjja János által tervezett ruhába, amiben a divatbemutatón vonul kifutóra.

fotó: Juhász Tibor

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr955632851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása