Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Húsvétkor jön a Star Trek rajzfilm – ők lesznek a magyar hangok

Exkluzív

2022. március 18. - emTV.hu

2004. március 23-án indult utoljára szinkronizált Star Trek sorozat Magyarországon, akkor az Enterprise bevezető részét izgulhattuk végig. Most, tizennyolc évvel később ismét magyar nyelvű premier-tartalomnak örülhetünk, ráadásul az első eset, hogy animációs Star Trek szériát mutatnak be itthon! Húsvéthétfőn ugyanis elrajtol a kifejezetten a fiatal korosztály számára készült Star Trek: Prodigy, amely Star Trek: Protostar címmel látható majd hétköznaponként 16:05-től a Nickelodeon csatornán. A szinkron már elkészült, az emTV.hu pedig megszerezte a magyar hangok listáját.

startrek_prodigy.jpg

Információink szerint egyébként a Star Trek franchise-ban kifejezetten jártas stábbal készült a magyar változat, mivel a fordító, a gyártásvezető és a rendező is nagy rajongója Gene Roddenberry világának. A szinkronstúdió tehát igyekezett a lehető legtöbb esetben az eredeti hangokat megnyerni, ám ez ez sajnos nem minden esetben sikerült.

 

Rok-Tahk
Trodo
Grjordslat
Jankom Pog
Nandi
Drednok
Asencia
Zéró
Dal R'El
Gwyndala
Jósló (The Diviner)
Kobayashi
Crusher
Uhura
Odo
Spock
Scotty
Chakotay
Janeway

magyar szöveg
hangmérnök
vágó
gyártás vezető
produkciós vezető
szinkron rendező

Bak Julia
Fehérváry Márton
Fellegi Lénárd
Karácsonyi Zoltán
Kocsis Mariann
Láng Balázs
Mentes Julia
Nikas Dániel
Rada Bálint
Tamási Nikolett
Végh Péter
Melis Gábor
Rácz Kati
Zsolnay Julia
Forgács Gábor
Quintus Konrád
Tarján Péter
Varga Gábor
Téglás Judit

Imri László
Büki Marcell
László László
Kablay Luca
Koleszár Emőke
Stern Dániel

 

Az eredeti szereplők közül így mindössze Beverly Crusher magyar hangja, Rácz Kati, és az Uhurát megszólaltató Zsolnay Júlia tér vissza korábbi szinkronszerepéhez. Érdekesség azonban, hogy Karácsonyi Zoltán, Melis Gábor és Kocsis Mariann is szinkronizált már Star Treket, így számukra biztosan nem volt ismeretlen a sorozatban előforduló technoblabla.

Star Trek: Protostar premier
húsvéthétfő 16:05
Nickelodeon

emTV.hu // Paramount Global

ban_premierelott.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr1017783696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása