Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

55 éves lett Jim Carrey

Sok a zűr az egykor jobb napokat is látott gumiarcú komikus körül

2017. január 17. - Ádám // emTV.hu

paramount.jpgJim Carrey-vel kapcsolatban leginkább Cathriona White öngyilkossága miatt cikkeznek. A lány családja azzal vádolja a színészt, hogy nemi betegséggel fertőzte meg, és ő a felelős a tragédiáért. A Paramount Channel három filmjével ünnepli az egykor jobb napokat is látott, ma ötvenöt éves színészt.

Bár az Ace Ventura: Állati nyomozoo miatt a legrosszabb új sztár kategóriában Arany Málna díjra jelölték, a Truman Show és az Ember a Holdon című filmekben nyújtott alakítását a Hollywoodban dolgozó külföldi újságírók szervezete Golden Globe-bal jutalmazta. Utóbbiban az 1984-ben harmincöt éves korában rákban elhunyt humoristát, színészt és előadóművészt, Andy Kaufmant alakította, akivel egy napon van a születésnapjuk. A Taxi című szitkom Latkája ma lenne hatvannyolc éves.

Kerekes József fantasztikus szinkronja miatt sokan talán nem tudják, de Jim Carrey remek hangutánzó is. Igaz, itt még gyorsan azt is hozzá kell tenni, hogy több filmben más magyar művészek kölcsönözték hangjukat a kanadai komikusnak. Példának okáért A maszk című filmben Rátóti Zoltán szólaltatta meg Stanley Ipkiss-t.

De hiába a sok film és a Dumb és Dumber kettyó 2014-es sikere, a kendőzetlenül őszinte ember hírében álló színész gumiarca körül 2015 nyarán elkezdtek gyülekezni a fellegek. Másfél éve Twitteren fejtette ki véleményét, miszerint az oltások autizmust okoznak, ezért Jerry Brown kaliforniai kormányzó, aki aláírta a törvényt, ami alapján már nem lehet kibújni az államban a kötelező védőoltások alól, egy vállalati fasiszta. Itt azért fontos megemlíteni, hogy bár sokan próbálták és próbálják, eddig nem sikerült hitelt érdemlően bizonyítani bármiféle összefüggést az autizmus és a védőoltások között.

Nem sokkal később, 2015 szeptemberében véget ért kapcsolata a harminc esztendős sminkmesterrel, Cathriona White-tal, aki ezt követően öngyilkos lett. A búcsúlevélre hivatkozva a nő családja azzal vádolja a színészt, hogy lányuk nemi betegségeket kapott el tőle, ráadásul azokat a vényköteles gyógyszereket, melyekkel túladagolta magát, Arthur King, azaz Arthur király álnéven Carrey szerezte be. Eközben a nő exférje is gondatlanságból elkövetett halált okozó testi sértés miatt perli a komikust.

A történtek állítólag nagyon megviselik az igazát védő, már többször depresszióban szenvedő színészt, akinek a hírek szerint egyre labilisabb az állapota. Családja és barátai ezért attól tartanak, nehogy öngyilkosságot kövessen el.

Ilyen körülmények között megkockáztatom, nem telik túl boldogan a szülinapja a színésznek, de a Viacom filmcsatornájának jóvoltából ma kora este mi inkább nevethetünk Jim Carrey két Ace Ventura vígjátékán, zárásként pedig drámai szerepben láthatjuk az Egy makulátlan elme örök ragyogása című filmben, melynek szomorú aktualitást kölcsönöz a hullócsillag szerelmi élete.

Az Ace Ventura 1-et egy osztálytársam vette fel nekem videóra a kilencvenes években HBO-ról, a másodikat a Kőbánya moziban (most ATV székház) láttam először. Az Egy makulátlan elme örök ragyogása nagyon tetszett, csak nagyjából az első húsz percet kellett túlélni. Bár ezt nem mondták előre, amikor ebédszünetben kiugrottam a Mammut moziba megnézni...

17:55 ma | Ace Ventura - Állati nyomozoo
19:00 ma | Ace Ventura 2 - Hív a természet
21:00 ma | Egy makulátlan elme örök ragyogása
PARAMOUNT CHANNEL

emTV.hu // facebook-fotó: Saturday Night Live

fb.jpg

Segítségre van szüksége? Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetbe kerül, van segítség! Hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr6412131807
süti beállítások módosítása