Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

35. heti nézettség

Rárúgta a Dallas az ajtót a TV2-re

2012. szeptember 05. - Flankerr

nezettseg.jpgEgy hosszabb nyári szünet után visszatér a nézettségi elemzés az emTV-re. A feledékenyebbek felfrissíthetik tudásukat a mit és hogyanról ezzel és ezzel az ismertetőinkkel. Van is mit analizálni, mert beindult az őszi szezon: számos újdonság kezdett, vagy fog hamarosan kezdeni. Az egyik ilyen a harmadjára, változatlan formában (egy sminktükör mögötti kamera nem az) harmadjára visszatérő X-Faktor, mely rögtön nyert is teljes lakosságban (1.8 millió, 40.8% SHR) és 18-49-ben is (788.000, 48.2%).

Utóbbiban második a 80-as és 90-es évek akcióhőseinek jutalomjátéka, a Feláldozhatóak (34.4%), harmadik a Dallas 2.0 első része, 28.5 %-os közönségaránnyal. Utóbbi elsőre nem tűnik eget verőnek, viszont a második részre a nézőszám gyakorlatilag változatlan maradt, és ez komoly fegyvertény. Az RTL számára még nagyobb siker, hogy a House és Született Feleségek új részekkel való visszatérését sikeresen agyoncsapták. Előbbi 11, utóbbi 7.5 körüli SHR-t produkált mindkét nézőcsoportban, ami harmatgyenge teljesítmény.

És hogy még jobban fájjon: a krimihétfő zászlóshajói, a két NCIS is kikapott Dr. Csont/Mentalistától Dr. Csont/Hazudj, ha tudsz!-tól, pedig ez általában fordítva szokott lenni. A TV2 a teljes lakossággal (ott ők nyertek) vigasztalódhat, és azzal, hogy a Tények szinte minden nap veri az RTL Híradót, valamint az Aktív is sokkal sikeresebben harcolt a Fókusszal, mint eddig. Kérdés, hogy A gyanú árnyékában, és a Balázs- féle vetélkedők beindulásával ez miként fog változni.

Mielőtt rátérnénk az M1-re, fellebbentjük a fátylat egy ügyes csúsztatásról, és a vérprofi kommunikáció iskolapéldájáról. Az RTL természetesen külön sajtóanyagban ünnepli az X-Faktor sikerét, olyan hangzatos kifejezések használva, mint „önmagát szárnyalta felül” vagy „töretlen a nézők lelkesedése”. Amiről viszont még az Omerta- hívő maffiózónál is mélyebben hallgatnak: az idei nyitányt 300.000 nézővel KEVESEBBEN (123.000 a 18-49-ben) nézték, mint a tavalyit. Ugye rögtön más a leányzó fekvése?

Az M1 a nyáron dupla esélyt kapott a foci EB és az olimpia képében arra, hogy a közönségarányát és a nézettségét, különösen a 18 és 49 évesek körében, megnövelje. Az első adatok azt mutatják, nem túl sok sikerrel. A nagyon helyesen agyonpromózott Bosszú szerdán nem bírt a Fókusz/Barátok közt-tel. Vasárnap az Egyszer volt hol nem volt büszke lehet 508.000 nézőjére, és a csatornaátlagot jóval meghaladó 8.6%-os 18-49-s SHR-ére, de sikert túlzás lenne emlegetni. A szellemen beharangozott Fábry is csak 450.000 néző jutott, ami szódával elmegy, de ennyi pénzért édeskevés. A Híradó megsínylette a Maradj Talpon! felvezetésének hiányát, és csak szombaton tudott 500.000 néző fölé menni. Ami fényes diadal, az a Marslakók kiirtása a műsorrendből. Jól teljesített még a Forma-1, az Üvegtirgris 2 és az Elvarázsolt Dollár.

A fő műsoridős csatornaátlag nézettség versenyét (18-49-ben) minden nap az RTL nyerte, a 25.2%-os átlag szép eredmény. második a TV2 16.4, harmadik a COOL 6.1, negyedik az M1 5.7, ötödik a Viasat3 5.1, még pontszerző hatodik a Film+ 4.5 százalékkal. A jövő héten jövünk az újabb fejleményekkel, tartsanak velünk akkor is.

TÁBLÁZATOK
35. hét 18-49 (JPG)
35. hét teljes lakosság (JPG)

facebook_v2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr324756428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása