Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

41 részes magyar miniszitkom a Film Mánián és a Film Cafén

Filmszeretők

2012. szeptember 08. - Ádám // emTV.hu

chellomedia.jpgKerekes Vica csúnyán helyben hagyta Nagy Zsolt színészt egy budapesti buszmegállóban! Hogy a vörös démon azon húzta-e fel magát, hogy Zsolt szerint Sophie Marceau jobb nő nála, vagy éppen azt szerette volna bizonyítani, hogy egy nő is tud keményen verekedni, azt nem tudom, de a csatorna szerint Vicával nem jó dolog packázni, főleg ha filmről, színészekről, filmes csókról, sírásról vagy verekedésről van szó.

filmszeretok_1.jpgA felvidéki származású színésznő és a csibész tekintetű magyar színész a Film Mánia és a Film Café szerelmesei. Kerekes Vica és Nagy Zsolt a szeptember 17-től induló Filmszeretők című sitcom jelenetekkel tarkított sorozatban alakít egy párt. A romantikától, humortól, érzelmektől és intrikától nem mentes, rendkívül szórakoztató rövid etűdök a fiatalok filmek, illetve egymás iránti szeretetéről szólnak.

A Vica és Zsolt a férfi-nő közti ellentétet is megvillantó, de sziporkázóan vicces jelenetek keretein belül extrém szituációkban bizonygatják érzelmeiket mind egymás, mind pedig a filmek iránt. A sorozatban ez a két dolog állandó: a film és a szerelem! Az olykor szókaratéban, máskor pedig érzelmes vallomásokban és elhomályosult tekintetekben végződő Filmszeretők jelenetei a két említett csatorna műsorszámai között elszórva találhatóak, így bárki, aki a Film Mániát, vagy a Film Cafét nézi, találkozhat velük. Az elragadó egy-két perces műsorszámokban a pár olyan filmeket és filmszerű jeleneteket idéz, melyek nagy alkotások emblematikus pillanatait, vagy éppen ikonikus sztárjait juttatják eszünkbe, legyen az western lövöldözés, a Hair legemlékezetesebb asztaltánca, egy percbe beleférő szerelmi dráma csókkal és vérrel, vagy akár Sophie Marceau elragadó személyisége, amivel Vica női rivalizálásból versenyre kel a sorozatban. A 41 darabból álló részenként egy-egy perces alkotásokban a két színész önmagát alakítja, hiszen a kisfilmekben is színészkednek, ezúttal azonban nem csak a közönségnek, hanem egymásnak is.

filmszeretok_2.jpgA két kiváló művész számára a Filmszeretők egy teljesen új műfaj, melyre mindketten kihívásként tekintettek. De nemcsak a műfaj újdonsága miatt, hanem azért is, mert gyakorlatilag ők segítenek a nézőknek ráhangolódni az esti nagy filmek előtt a felhőtlen szórakozásra. Szeptemberben olyan filmek felvezetőjeként kerülnek a képernyőre, mint a Hair, a Torrente 3, a Titkos terv, vagy a Hallhatatlanok.

A nemzetközi szinten is foglalkoztatott Kerekes Vica sok mizifilmben szerepelt már, illetve bezsebelte a 41. Magyar Filmszemlén a Legjobb női alakításáért járó díjat a Ki/Be Tawaret című filmben nyújtott alakításáért. De a gyönyörű színésznő nem csak hivatalos elismeréssel büszkélkedhet, hiszen számos férfi szívét megdobogtatva egy internetes szavazáson előkelő helyezést szerzett a legvonzóbb magyar színésznő kategóriában hirdetett felmérésben. De népszerűsége nem áll meg határainkon belül, hiszen egy másik felmérés pedig arról adott hírt nemrégiben, hogy a cseh férfiak is legszívesebben Kerekes Vicával randevúznának.

Nagy Zsolt generációjának egyik legtehetségesebb férfi színésze. Hatalmas lendülettel éli az életét: egyik pillanatban a Berlinale ünnepelt ifjú sztárjaként sütkérezik a dicsfényben, aztán húsz embernek játszik egy lakásszínházban, majd a következő pillanatban már a Nemzeti Színházban láthatjuk. Nem ritka hogy külföldön forgat nemzetközi produkciókban, és az sem, hogy reklámfilmekben tűnik fel. Három gyermeke van, akik számára a Kontrollból, az Intim fejlövésből, a Zuhanórepülésből, vagy Kolorádó Kidből számunkra ismert színész egyelőre kizárólag apa, aki egyik nap azt játszotta, hogy lelőtt egy embert, másik nap pedig szánhúzó kutyákkal élt át különböző kalandot az Alpok legmagasabb pontjain.

Kerekes Vica és Nagy Zsolt szeptember 17-től naponta többször is látható a Filmszeretőkben a Film Café és Film Mánia műsorán.

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr934762371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása