Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Premier ajánló (hétfő)

Terápia, 21:00, HBO HD

2012. október 22. - Flankerr

ajanlo.jpgAz amerikai bázisú HBO csatorna már sok éve nem csak a filmpremierekről, hanem minőségi saját gyártású sorozatairól híres; Oz, Maffiózók, Sírhant Művek, Elit Alakulat, True Blood, Drót, Róma, Gengszterkorzó, Trónok Harca. Nagyon erős, és közel se teljes lista. Ehhez a trendhez csatlakozott a magyar HBO tavaly a nagyon jól sikerült Társas játékkal. Idén pedig egy pszichológus kalandjait kísérhetjük figyelemmel, aki minden nap más páciensével beszélget, majd maga is felkeresi egykori mentorát, hasonló célból. Ezzel a felütéssel indul ma 21:00-kor a Terápia az HBO-n.

A Terápia hosszú- hosszú évek után egy olyan magyar sorozat, amelynél minden adott ahhoz, hogy nagy siker legyen. Egyedi Ildikó és Gigor Attila mindketten sikeres és elismert rendezők, és a díszlettervezők, forgatókönyvírók, és a többi munkatárs is hasonló kvalitású. A széria izraeli eredetű: Betipul néven tarolt otthon, majd számos sikeres feldolgozást élt meg. Az amerikai HBO In Treatment címmel három évadot készített, amely Emmy-t, Golden Globe-ot és WGA díjat is nyert.

A színészek kiválasztása is kiváló lett: A főszereplő Mácsai Pál tökéletes választás, és senkinek se kell bemutatni. Hétfőnként (a napok egyúttal az adott témájú rész vetítésének napját is jelentik) a gyönyörű Marozsán Erikát láthatjuk, aki komoly magánéleti problémái mellé maci a málnásba mélységig belezúg Mácsaiba. Kedden Nagy Ervin jön, mint gyártulajdonos, szerdán Sztarenki Dóra, mint egy fiatal tornászlány, csütörtökön a komoly házassági válságot megoldani kívánó Szamosi Zsófia és Nagy Zsolt. Pénteken pedig Mácsai sorozatbeli feleségével, Fűr Anikóval keresi fel egykori tanárát és kollégáját, Csákányi Esztert, hogy a saját háza táján és fejében rakjon rendet.

A sorozat negyven darab huszonöt perces részből áll. Minden hétköznap 21:00-kor kerül vetítésre, a fenti tematika szerint. Akit a leírtak még mindig nem győztek meg, több módon is tájékozódhat. A http://www.hbo.hu/series/terapia weboldalon számos videó, ajánló, interjú található. Az hbogo.hu oldalon pedig már most ingyenesen, regisztráció nélkül nézhető az első öt rész. Az ajánlási faktor ezek után nem is lehet rosszabb, mint 5/5. Nézze mindenki, mert nem fogja megbánni.

5.jpg

Az HBO minden partnere számára lehetővé teszi, hogy október 22-én (reggel 6 és másnap reggel 6 között) kódolatlanul sugározza műsorát, azonban a háztartásokban csak akkor érhető el a kódolatlan adás, ha az adott televíziós szolgáltató erre műszakilag alkalmas. Az HBO kódolatlan adása elérhető az ingyenes MinDigTV-n is!

zzepg.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr504862616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása