Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

45. heti nézettség

Minimumon a Voice, ultrakemény RTL fölény

2012. november 13. - Flankerr

nezettseg.jpgA múlt héten csak RTL-es produkciót találunk a 18-49 éves korosztály toplistáján. Első, érthetetlen meglepetésként (na jó, nem) az X-Faktor (46.3% SHR), második a Barátok Közt (29.7%), harmadik a többször másfél milliós (!) nézettséget produkáló A Kód, 34.7%-kal.

12.45.1849.JPGA TV2-s elvárásokkal ellentétben csak negyedik a Voice, 30.8%-kal. Ennél sokkal rosszabb hír a Róna utcának, hogy az eddig lassú növekedést mutató nézőszám az előző heti csúcshoz (668 ezer) képes 18%-os csökkenéssel sorozatminimumot (550 ezer) produkált. Teljes nézőközönségben még nagyobb a csökkenés: 1,59 millióról 1,22 millióra, 23.6 százalékos zuhanást elkövetve. Pedig még most kellene megalapozni a nézettséget a párbajkörökre.

Az RTL Klubnál viszont lassan előkészíthetik az év végi ünnepséget: Az előző hetek után ismét 11.5%-kal vezetnek a TV2 előtt (főműsoridős esték, 18-49), köszönhetően a Voice gyengeségének, de még inkább a Kód eddigi sikerének: 1.6 millióról indult, és ennek nagy részét péntek kivételével meg is őrizte. Ezek szerint a nézők nem unták meg Sebestyén „beszólok az internetnek” Balázs arcát.

A Doktor House sorozatzáró része se hozott új nézőket, a Házasodna a gazda elsöprő fölénnyel nyert: a teljes lakosság körében többen nézték, mint a Voice-ot. Újra száguld a Cobra 11, a Kód sikeréről már írtam. A Gyanú árnyékában szépen kezdi visszanyerni a régebbi esti adásai nézőit, 1 millió körüli nézőszámával agyonveri a Hawaii 5-0-t, és kiválóan felvezeti a Híradót.

12.45.teljes.JPG

A TV2 a 18-49-es műsorsávok 10.5, a teljes lakosságos 18.5%-át tudta megnyerni: ez így nem verseny, hanem mészárlás..  Tartja magát a Hal a tortán, az Én is szép vagyok, de a Voice teljes lakosságban kikapott a Barátok közt-től. Ugyanitt viszont szépre sikerült a vasárnap este: nyert a Johnny English, Hajdú Péter (sóhaj..), és a Szellemekkel suttogó is.

Amennyit ütni szoktam az M1-et, megérdemelnek egy kis dicséretet is, ha megszolgálják. A Van képünk hozzá vizuális rádiókabaré 407 ezer nézőt vonzott, ráadásul a Voice ellen, ami szép teljesítmény. Nagyon helyes, tessék nézni, mert jó műsor. Továbbra is jó a Magyarország, szeretlek, javult a Híradó és a Maradj talpon is. Elfogadható számokat hozott Fábry és a Bosszú, utóbbi se rossz választás.

Ennyit mára a számok és százalékok csodálatos világáról. Várjuk hűséges nézőinket a jövő héten is. Ja, és üzenem az AGB Nielsen-nek, hogy a Van képünk hozzá sok minden, de nem szórakoztató vitaműsor.

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr154904889

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner.Média blogajánló 2012.11.13. 13:48:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner.Média blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása