Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Premier ajánló (kedd)

22:00 Egy gyilkos ügy (AXN)

2012. november 13. - Flankerr

ajanlo.jpg2007 januárjában mutatta be a dán közszolgálati csatorna, a DR1 a „Forbrydelsen” című krimi sorozatot. Ebben egy dán gyilkossági nyomozónő utolsó szolgálati napján megkapja egy brutálisan megölt és megerőszakolt tizenkilenc éves lány ügyét. Hamar kiderül, hogy egy veszélyes és nagyon intelligens bűnözővel van dolga. Ezzel a felütéssel kezdődik ma 22:00-kor az Egy gyilkos ügy az AXN-en.

A dán- norvég- svéd korprodukcióban készült sorozat gyorsan meghódította Dániát (az első évad második felét nézői nyomásra előbb adták le, mint tervezték), és a világot: számos díjat nyert, és The Killing néven az amerikai AMC készített belőle sikeres remake-et. Politikai szál, nyomasztó hangulat, nagyszerű írói és történeti fogások, jó színészek a siker titka. Az első évad húsz részes, a második és harmadik tíz- tíz, utóbbit most adják Dániában. Minden rész egy nap eseményét mutatja be, ezért ne számítsunk gyors megoldásra. Igényeseknek feltétlen, mindenki másnak erősen ajánlott, 5/5.

5.jpg

zzepg.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr244904957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása