Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Elhunyt Larry Hagman, a Dallas Jockey-ja

Tavaly hozta nyilvánosságra, hogy rákban szenved

2012. november 24. - emTV.hu

gyasz.jpgNyolcvanegy éves korában elhunyt Larry Hagman, aki a Dallas című amerikai filmsorozatban a fondorlatos és gátlástalan Jockey Ewingot alakítva vált ismertté világszerte. Hagman péntek délután, halt meg egy dallasi kórházban, családja körében, rosszindulató daganatos megbetegedés okozta szövődmények következtében - közölte a Dallas Morning News című lap a színész családjára hivatkozva. Torokrákja volt, de a kilencvenes években májrákban és májzsugorodásban is szenvedett, ami évtizedekig húzódó alkoholizmusának következménye volt. 1995-ben májátültetésen esett át, 2003-ban új májának egy részét eltávolították.

larry_hagman.jpgAz egész világot meghódító nyolcvanas évekbeli Dallas sorozat rakétaként röpítette Hagmant a népszerűség csúcsára, amely csak a Beatles vagy Muhammad Ali ismertségével vethető össze. A Dallas volt a világ legnézettebb tévésorozata, 57 országban mintegy 300 millióan látták.

A TNT tévécsatorna megrendelésére tavaly októbertől idén év elejéig a Dallas újabb tíz epizódját forgatták, amelyben Jockey szerepét ismét Hagman, öccsét, Bobbyt megint Patrick Duffy alakítja, és Linda Gray is feltűnik Jockey volt feleségeként. A szereposztásban szóhoz jutottak a legifjabb Ewing- generáció tagjai.

Hagman tavaly hozta nyilvánosságra, hogy rákban szenved. Ennek ellenére elvállalta és eljátszottak élete legnagyobb szerepének folytatását. Magánéletében azonban egészen másmilyen volt, mint a visszataszító filmbeli olajbáró. Barátai melegszívű és jókedélyű emberként írják le, aki az olajban sem hitt: környezetvédőként a napenergia mellett kardoskodott.

MTI

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr684922693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása