Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Hová tűntek a Discovery csatornák a DIGI-ről?

Sokadjára néznek minket hülyének

2012. november 26. - Flankerr

digitv.jpgAmikor 2012. október 2-án először olvastam arról, hogy a Discovery- csoport adói (Discovery Channel, Animal Planet, Investigation Discovery, TLC, Discovery World, Discovery Science), kikerülhetnek a DIGI kínálatából, a szolgáltató ezt az indokot tolta az előfizetői arcába: "a csatornák terjesztése 2012. november 1-től a Szolgáltató érdekkörén kívül eső okból nem garantált". Ezt én a következőképp kommentáltam, szó szerint: "Ez osztályon felüli PR bullshit a négyzeten. A fordítás: ha a nézők megostromolják a székházunkat, akkor is kikerülnek az adók, mert nincs rájuk pénzünk." És a fene vigye el, nem igazam lett?

komment.jpgMert, mit ad isten, vagyis "hogyhogy nem elvtársak", 2012. november 20-tól TÉNYLEG kikerültek a fent említett adók a DIGI kínálatából. Ezt a Digi Kft a következő hivatalos közleménnyel kommentálta:

"A DIGI minden tőle telhetőt megtett, hogy a Discovery csatornái továbbra is a műsorkínálatának részét képezzék, ez azonban jelen körülmények között, a Discovery által támasztott feltételekre tekintettel, kizárólag a TV előfizetési díjak emelésével lett volna lehetséges. Társaságunk számára kiemelten fontos az árstabilitás. A DIGI az idei évben is az árak szinten tartását tartotta szem előtt, ez a piaci magatartás pedig kivételes a hazai telekommunikációs szektorban. A közelmúltban azonban elindítottuk két minőségi tartalmakkal bíró tematikus csatornánkat, DIGI World és DIGI Life néven, amelyeken a műsorok reklám és megszakítások nélkül élvezhetőek. A csatornakínálatunkba bekerült továbbá a Viasat Nature/History HD is, valamint rövidesen indul az állatvilág kedvelői által várva várt DIGI Animal World is."

A magyar Discovery szerint viszont teljesen más a leányzó fekvése, sőt. Ők ezt a nyilatkozatot adták ki:

"A legjobb szándék ellenére a szolgáltató visszautasította a szerződés megújítására vonatkozó összes javaslatot, és megszüntette a Discovery Channel sugárzását. A Discovery egyetlen alkalommal sem kérte díjai emelését. A DIGI minden figyelmeztetés nélkül több százezer magyar néző számára tette elérhetetlenné a Discovery Channel műsorait. A DIGI előfizetői ezt meglepődve és csalódottan fogadták. A Discovery elindította a discoverybaratai.com weboldalt, melyen keresztül az előfizetők hallathatják hangjukat és elmondhatják véleményüket. A Discovery sajnálja, hogy a DIGI ilyen helyzetbe hozta a nézőket, és jóhiszeműen készen áll a tárgyalások folytatására a DIGI-vel azzal a feltétellel, hogy csatornái visszakerülnek a szolgáltató műsorkínálatába."

Az emTV.hu nem hagyhatja, hogy olvasóink, valamint a csalódott előfizetők százezrei ne legyenek tájékozottak az ügyben. Hiszen jól láthatóan két teljesen ellentétes álláspont feszül szembe egymásnak, és valóság kiderítéséhez egy látszólag Ferrari versus Lamborghini szintű hitvitán kellene átverekednünk magunkat. Viszont a DIGI piszkos, összefoltozott renoméja miatt sokkal egyszerűbb a helyzet.

2010. január 8.-n hasonló kronológia mentén kikerült a DIGI szolgáltatásából a VIVA, az MTV Hungary, a Comedy Central és az akkor még TV6, most Viasat6. És bizony az óta se kerültek vissza. A zseniális Susogós mackók a következő videóval fogadták a hír.

A Bajnokok Ligája, a Premier League, vagy a Serie A bajnokságok hívei közül sokan két éve csak sűrű káromkodások közepette tudják a DIGI-t emlegetni. Itt és itt nagyon jó összefoglalót találunk erről, a lényeg röviden:

A DIGI forint- milliárdokat fizetett az Angol Premier Leauge, majd később a Bajnokok Ligája közvetítési jogaiért (TELJESEN VÉLETLENÜL ekkor került ki nyolc országban a kínálatból a már említett Comedy Central/MTV), és a lelkes focihívők erejét próbálta felhasználni arra, hogy a közvetlen konkurensei, vagyis a T-Home és a UPC torkán lenyomja saját sportcsatornáját, a DigiSportot. Ami persze nem jött össze, és a Premier Leauge hívei azóta is reménykednek, hogy hátha. Higgyék el nekem: nem fog összejönni.

A fenti két történet 100%-osan megerősíti azt a véleményünket, hogy a DIGI szimpla spórolásból dobta ki a Discovery csatornákat a kínálatából. Ezzel nincs is baj, mindenki olyan üzleti döntést hoz, amilyet akar. Viszont amellett nem megyünk el szó nélkül, hogy ehhez olyan kommunikációt társítanak, amivel jó pár millió embert palira vesznek, konkrétan HÜLYÉNEK NÉZNEK minket. Ez pedig egy mocsok gazember stílus, ami undorító és elítélendő.

Hogy miért vagyok ebben olyan biztos? A megoldás egyszerű: ha a Discovery nyilatkozata lenne hazugság, akkor a DIGI nyugodtan kérhetne helyreigazítás bírósági úton, és meg is nyerné a pert. Eddig ennek semmi nyoma. És nagy összegben mernék fogadni bárkivel, hogy nem is lesz. Akkor viszont a DIGI aljas módon hazudik az ügyfeleinek és a nyilvánosságnak. Ehhez még bónusznak a szolgáltató Facebook oldaláról törlik a jogosan felháborodott ügyfelek hozzászólásait, és le is tiltják őket. Ez ám a kulturált, felhasználóbarát XXI. századi kommunikáció.

Köszönjük a megtisztelő figyelmet, és ha valami érdemleges fordulat történik az ügyben, tájékoztatni fogjuk olvasóinkat. A DIGI ajánlási faktora és értékelése 0/5. Egyszerű a választás, nem?

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr474926658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása