Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Hallgatottsági adatok

2012. október

2012. november 27. - radiosite.hu

hallgatottsag.jpg2012 októberében a tizenöt év feletti magyar lakosság 73,6 százaléka, vagyis több, mint 6.200.000 fő hallgatott rádiót egy átlagos napon – derül ki a GfK és az Ipsos országos rádióhallgatottsági felméréséből. A rádiózással töltött idő – szeptemberhez hasonlóana második őszi hónapban naponta átlagosan 3 óra 48 perc volt.

A korábbi hónapokhoz képest 2012 októberében valamelyest növekedett a rádiók által elért lakosság aránya, főként a hétvégi rádióhallgatottsági mutatók emelkedése miatt. Egy októberi átlagos hétvégi napon elért hallgatók aránya a tizenöt év feletti lakosság körében 67,6 százalék volt, ami öt százalékkal magasabb, mint ami a megelőző hónapokban volt tapasztalható. A hétvégi rádióhallgatás elsősorban a nrgyven év felettiek, és a vidéki lakosok körében emelkedett jelentősebb mértékben. Ezzel a tendenciával szemben a budapesti lakosok rádióhallgatási szokásai eltérőek voltak, hiszen az ő körükben a hétköznapi rádiózás volt sokkal népszerűbb a megelőző hónapokhoz képest.

Ha a napi hallgatási görbéket hasonlítjuk össze a korábbi hónapok tendenciával, akkor októberben azt tapasztaljuk, hogy a reggeli idősávok népszerűsége tovább emelkedett az októberi hónapban is, viszont ebédidőben (12.00 és 14.00 között) kevesebben kapcsolódtak be valamely rádió adásába egy átlagos hétköznapi munkanap folyamán a megelőző hónapokhoz képest. Ez a tendencia a budapesti hallgatók körében még erőteljesebben jelentkezett a vidéki hallgatók szokásaihoz képest.

Adatfelvétel ideje: 2012. október 1-14., napi egyenletes almintán
Módszertan: hibrid: telefonos (CATI), részben online (CAWI)
Mintanagyság: 2.000 fő

Mintaelemszámok, hibahatár: az ábrákon jelölve!

LETÖLTÉS (pdf)

Ipsos-GfK / Radiosite.hu

radiosite.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr104927304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása