Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Csak a hang nem számít!

Levél a The Voice-nak egy elkeseredett szeretőtől

2013. január 07. - wolfclaw

kritika.jpgKedves The Voice! Ezt a levelet azért kapod mert csalódtam benned és elegem lett. Azzal csábítottál el, hogy jobb leszel velem, mint az X-Faktor volt, és te majd olyanokat mutatsz, akik nem teszik tönkre a hallójárataimat, mert neked csak a hang számít! Mostanra viszont kiderült, hogy te is csak a bulváréhségemre hajtasz és az igazi érték iránti vágyam az neked smafu! Úgy döntöttem, mielőtt elhagylak, még egy utolsó esélyt adok és elmondom neked, hogy mi a bajom veled.

komment.jpg

Amikor megismerkedtünk még nagyon naiv voltam és azt hittem, amit írtál és mondtál magadról (nálad csak a hang számít) az igaz. Azt mutattad amit látni akartam, mert a válogató adásokban bizony kibukott olyan is, akinek azért volt némi énekesi múltja és bejutott olyan is, aki legfeljebb ballasztnak volt jó, amit majd a párbajok során kidobnak.

Aztán jöttek a párbajok és még mindig ott volt a rózsaszín szemüveg az orromon, még mindig örültem, hogy azt adod, amire oly régen vágyom. Jó produkciókat, jó énekeseket, kellemes órákat. Majd elkezdődtek az élő show-k és valami megváltozott.

voice1.jpg

Olyan dalokat szedtek elő a Mesterek, amiket vagy a büdös életben nem hallottam, vagy ha netán mégis ismerem, akkor azon énekesek szájába adták, akiknek nem tudták rendesen visszaadni. Fatima kiesése nem volt meglepő, hiszen amit akkor produkált az annyira gyengécske volt, mint a pillangópuki, és bármennyire is árulással vádolták Caramelt, valamennyire jogos döntést hozott. Még akkor is, ha Quan nem volt annyival jobb, hogy megérdemelje a második esélyt.

Az kifejezetten tetszett, ahogy ez a Szikora Robi és Jim Morrison szerelemgyereke bespeedezve kifejtette véleményét a női szakaszról, mert legalább életszerű volt. Az extra produkció viszont éppen ellenkezőleg nagyon hullaszagúra sikerült. Király Linda és a rekedtség nagymestere rohadtul nem passzoltak egymáshoz. A túltömött szaloncukor vinnyogott, mint akit épp most ültettek bele a hurkatöltőbe, Charlie bácsi pedig totyorgott, mintha épp most vették volna el a járókeretét és anélkül nem tudna menni.

voice2.jpg

A második adásra eljutottunk oda, hogy itt is lett egy énekes, aki mindent el tud énekelni, ha az swingesítve van. Na de Michael Jacksont swingesíteni az olyan, mintha a „Van a Bajza utca sarkán”-t adná elő mondjuk a Napalm Death metal együttes. Kinek hiányzott ide is egy Csobot Adél? Na és az a Britney paródia! Szegény csajszit a koreográfus berakta egy tucat húsz kilós luvnya közé, hogy a produkció után Malek Díva ne tudjon jobbat kitalálni ekézés címszóval, mint hogy a súlykülönbségekre felhívja a figyelmet.

Amúgy is a táncosok kiegészíteni vannak ott nem elnyomi egy ilyen műsorban, de nálad úgy tűnik megfordult a tendencia. Somló Tamás jelenléte indokolt szakmailag, de aztán itt be is fejezhetem a pozítiv érvek felsorolását. Beültették abba a kényelmes fotelbe, és azt mondták neki hogy: Tamás bá! Itt van ez a csomag rágó, foglalja el magát vele aztán ha kérdeznek magától valamit akkor ne lepődjön meg, csak mondja ami eszébe jut. Arról igazán nem tehetsz, hogy neki fél óra mire eljut egy olyan mondat végére, aminek már ő sem tudja az elejét. Ettől függetlenül nem akarom megvárni amíg ilyesmi mondatok hagyják majd el a száját: Akkora áramszünetet vágtál ide, hogy azzal műteni lehet!

voice3.jpg

Azt is a szemedre akartam vetni hogy a zenekarod hajlamos felülzenélni az éneket, és így mondjuk a cigánydalt élvezhetetlenné tenni, de aztán a következő adásban rájöttem, hogy Torzsa Gabi az, aki nem tud hangosan énekelni.

A harmadik adás nyitotta fel a szemem, és rájöttem mennyire átvágtál. Mintha csak egy kamerapróbát láttam volna élő adásként. Szabó Kimmel Tamás nem énekelt, nem nézett ki jól a bőrdzsekiben és nagyon nem tudta kordában tartani a műsort. A Mesterek már nem egymással voltak elfoglalva, hanem a szerkesztőkkel meg a stylisttal. Ezt a suttyóságot még egy kis nézettségű műsorban sem lenne szabad megengedni, hát még egy ilyen nagy volumenű show-ban, mint aminek mutatod magad! Azért, mert Schwartz Dávidon nem állt jól az a sál még nem jogosítja fel Mező Misit, hogy Lakatos Márkot fikázza! Vajon mit szólna hozzá, ha cserébe a stylist megmondaná milyen dalokat játsszon a Magna Cum Laude

voice4.jpg

Már nem azt adod amit ígértél és amiért beléd szerettem. Mintha elfelejtettél volna főzni. Az énekesek lennének a fő fogás, de javarészt csak nyers húst tálalsz elém ehetetlenül show-s körettel.

Sajnálom, de nem tudom tovább elviselni a hazugságaidat, az ámítást. Azt ígérted jó leszel hozzám, de csak addig voltam jó, amíg nem jöttél rá, hogy én nem fogok elkurvulni miattad sem és nem érdekelnek a műbalhéid, amikkel eladhatóvá akarod tenni magad, mert egyre kevesebben néznek. Ha a miértre keresed a választ mélyedj el magadban, halld meg a csöndet, érezd a tisztaságot. Engedj utat a hangoknak és ne fogd vissza őket a szar dalválasztásokkal, a túlkoreografálással, a felesleges manírokkal. Remélem tanulsz a hibáidból mielőtt túl késő lenne! Én most szóltam utoljára!
Ölel: A Néző

fotók: TV2

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr595003649

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egy Hang a Dalban 2013.01.08. 17:06:04

Érdekes hír jött velem szembe a neten:  Pál Dénes és Agárdi Szilvi ismét összeáll, az énekesek ugyanis egy közös produkcióval jelentkeznek az Eurovíziós Dalfesztiválra. A nagy sikerű voice-os után egy újabb duettel méretik meg magukat, ám ezútt...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása