Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Emlékeztek még az Öreglányokra?

The Golden Girls

2013. január 08. - Ádám // emTV.hu

retro.jpgTizenkét vagy tizenhárom éves lehettem, amikor az Öreglányok sorozatot elkezdte vetíteni az akkor még épp hogy csak elinduló RTL Klub, ha jól emlékszem vagy szerdán vagy csütörtökön este. A sorozat magával ragadott, vicces volt és nem csak először találkoztam igazán az amerikai szitkom műfajával, de ebben láttam először a nagyszerű Betty White-ot is játszani. A The Golden Girls négy "öreglányról" szól, akik mind ugyan abban a lakásban élnek Miamiban. Ha így sem ugrik be kattints, és nézd meg a főcímét! :)

Az egyébként több Golden Globe díjjal is büszkélkedő sorozatot eredetileg 1985. szeptember 14. és 1992. május 9-e között vetítette az NBC. Az Öreglányokból hét évad alatt száznyolcvan epizód készült.

A szereplők közül ma már csak a Rose-t alaktó Betty White él; Estelle Getty (Sophia) 2008-ban 84 éves korában, Bea Arthur (Dorothy) 2009-ben 86 éves korában, Rue McClanahan (Blanche) 2010-ben 76 évesen hunyt el. A magyar változatban Rose-nak Mednyánszky Ági, Sophiának Pásztor Erzsi, Dorothy-nak Tóth Judit, Blanche-nek pedig Andresz Kati kölcsönözte a hangját.

Aki szívesen felelevenítené emlékeit, annak jó szívvel tudom ajánlani a sorozat igen részletes (angol nyelvű) Wikipédia oldalát és ezt a linket, ahol megtalálható néhány epizód.

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr975004673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása