Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Egyszer volt, hol nem volt

Volt egyszer egy M-SAT

2013. június 09. - emTV.hu

retro.jpgAz emTV.hu új rovatában régi, már megszűnt magyarországi tévécsatornákat mutatunk be. A kiemelkedően népszerű TV3-ról készült összeállítás után most az M-SAT kerül sorra. Az 1995-ben még A3 (Antenna 3) néven indult csatorna 1999 őszén szűnt meg társadójával, a Szív TV-vel együtt. Az M-SAT-on indult a Music Box és ezen az adón kezdte meg a sugárzást a ma már önálló csatornaként működő Nickelodeon is. Megszűnéséhez műsorszolgáltatási díjtartozás vezetett.

Az 1995-ben indult A3 1997-ben változtatta nevét M-SAT, azaz "magyar szatelit" Televízióra. Ezután indult meg a csatorna gyors terjeszkedése és egy éven belül már minden kábelszolgáltató kínálatában helyet kapott. Az elsősorban kereskedelmi és szórakoztató műsorokat, filmeket sugárzó csatorna a fiatalok egyik kedvence volt, hála a Music Box interaktív zenei kívánságműsornak.

1998. augusztus 1-jén a Nickelodeon gyerekcsatorna itt kezdte el magyarországi sugárzását. Eleinte négy, majd jövő év április 25-től napi tizenkét órában.

A műholdas sugárzást az Antenna Hungária 1999. szeptember 24-én szüntette meg, mivel az M-SAT és a Szív TV tulajdonosa, a HBCO nem fizette ki a sugárzási díjat. Ezután már csak AM-mikron (az Antenna Digital elődjén) volt elérhető a csatorna. Az AH végül 1999. október 5-én, szerdán éjfélkor végleg beszüntette a HBCO cégcsoporthoz tartozó két csatorna sugárzását.

Forrás: Wikipédia

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr765352768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása