Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Új évaddal érkezik az "Élet az emberek után"

Vajon tud-e az emberiség örök nyomokat hagyni a Földön?

2013. június 10. - emTV.hu

spektrum.jpgAki ismeri a sorozatot, annak nem kell bemutatni, aki meg nem, annak csak ajánlani tudom. A sorozat alapkoncepciója az, hogy megmutassák, hogy mi történik a világgal öt, tíz, húsz, ötven, száz, vagy akár tízezer évvel az ember eltűnése után. A sorozatban a témához kapcsolódóan építészek és különféle tudósok is megszólalnak. A Spektrum július elsejétől, minden hétköznap este hét órától vetíti az Élet az emberek után új évadát.

eletazemeberekutan.jpg

Az Élet az emberek után olyan kérdésekre is választ keres, hogy mi történik az emberek táplálékául szolgáló állatok millióival, mi lesz az ipartelepeken tárolt vegyi anyagokkal, kik hódítják meg az aluljárókat és az épületeket, mi a Föld körül keringő műholdak sorsa? Mi az oka annak, hogy a hatezer éves kőépítmények szinte változatlanul állják az idő ostromát, míg az alig negyedszázada elhagyott településeket már elkezdte visszahódítani a természet. Vajon tud-e az emberiség örök nyomokat hagyni a Földön, vagy csak idő kérdése, hogy a legértelmesebb élőlény nyomtalanul eltűnjön a bolygóról? Ezeket a kérdéseket a legkomolyabb mérnökök, biológusok, geológusok, éghajlatkutatók és régészek valamint számítógépes animációk segítenek megválaszolni.

Forrás és fotó: Spektrum Sajtóklub

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr875353706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása