Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

A Spektrum holnap vetíti A vitorlázó című dokumentumfilmet

"Az életemet tettem fel erre a sportra"

2013. augusztus 31. - emTV.hu

spektrum.jpgLitkey Farkas a magyar vitorlás sport emblematikus alakja, olimpikon, rekordgyőztes Kékszalag versenyző, aki idén nyáron már a 11. Kékszalag győzelmet könyvelhette el a híres balatoni vitorlásversenyen. A róla készült "A vitorlázó" című film kapcsán a Spektrumnak a sportoló elmondta: "Megtisztelőnek éreztem a rendező felkérését, és a végeredményre is büszke vagyok, bár nem volt könnyű megszokni a kamerák állandó jelenlétét. Ez a dokumentumfilm a balatoni vitorlás világ lenyomata is. Örülök annak, hogy a Spektrumnak köszönhetően még több ember megismeri ezt a csodálatos sportot, amire személy szerint az életemet tettem fel."

litkey_farkas.jpg

Kollmann András, "A vitorlázó" rendezője hozzátette: "Farkas egy kultikus sportoló, egy olyan személyiség, aki nemcsak a Kékszalag versenyeket, hanem az egész magyar vitorlás sportot átformálta, fejleszti. A filmben őt szerettem volna bemutatni úgy, hogy a Balatont, a versenyt, az edzések hangulatát is új megvilágításba helyezem. Azt hiszem, ez sikerült és nemcsak a vásznon, hanem a televízió képernyőjén is átélhető a film különleges, lüktető hangulata."

A Litkey Farkasról és a balatoni vitorlázásról készült A vitorlázó című dokumentumfilm televízióban csak a Spektrum csatornán látható, szeptember elsején, azaz holnap 11:30-kor. A film előtt a csatorna a "Láthatatlan madárfotós" című sorozat első három részét, illetve a "Cápák a keresőmben" című látványos dokumentumfilmet is vetíti.

forrás és fotó: Spektrum Sajtóklub

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr995472430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása