Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Ilyen lesz a Viasat3 új arculata?

Egy brit ügynökség gondolta újra

2014. április 16. - emTV.hu

viasat3.jpgA Viasat3 legutóbb 2009. október 1-jén váltotta le addigi vizuális megjelenését. A jelenleg is látható bokeh hatásra építő arculat először a norvég TV3-nál jelent meg, majd néhány hónappal később, többek között a dán, a szlovén, valamint a magyarországi Viasat3 is átvette. A ManvsMachine tavaly júniusban gondolta újra a dán TV3 megjelenését. Nem is akárhogyan, amit a hazai Viasat3 minden jel szerint most át is vesz.

A 2009. augusztusában Norvégiában debütáló, majd október 1-jén a dán, szlovén, valamint a magyarországi Viasat3-on is megjelenő vizuális megjelenést egy németországi ügynökség, a DMC készítette. A jelenleg is látható arculat koncepciója az úgynevezett bokeh elemekre épít, mely elmosódott, elhomályosított képi részleteket jelent és alacsony mélységélességgel készített fotókban illetve grafikus kompozíciókban jelenik meg.

Úgy tudjuk, hogy miután a brit ManvsMachine megnyert egy ötfordulós versenyt, őket bízták meg a dán TV3 arculatának teljes újragondolásával. Érdemes meglátogatni a project oldalát, valamint ezen a linken megnézhetitek, miképp változott a csatorna logója 1987-től egészen napjainkig.

A hazánkban 2000. október 14-én indult Viasat3 számos országban TV3 néven sugároz, Magyarországon viszont hiába próbálták kitartóan megszerezni a jogokat az MTM-SBS Televízió Zrt-től (TV2), próbálkozásaik nem jártak sikerrel. Végül 2011 februárjában a Viasat férfiaknak szóló csatornáját is átnevezték TV6-ról Viasat6-ra.

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr895349147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása