Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

A Kennedy gyilkosságról vetít premier filmet a Spektrum

1963. november 22., Dallas

2014. július 02. - emTV.hu

spektrum.jpg1963. november 22., Dallas. “Érezhető volt a levegőben a félelem. Az, hogy megölhetik az elnököt” A Spektrum nézői rajonganak a híres történelmi szereplőkről készült dokumentumfilmekért. Ilyen a Nelson Mandela vagy Margaret Thatcher, a vaslady életéről szóló, illetve a Martin Luther King merényletet bemutató alkotás. Ezért a Történelem tízkor blokkban most haláláról készült premier filmet vetít a csatorna, amelyben olyan szemtanúk is megszólalnak, akik eddig nem vállalták a nyilvánosságot. Krimiszerű dokumentumfilm július 6-án este.

a_kennedy_gyilkossag.jpgJohn F. Kennedy elnöksége három éve tart és úgy tűnik Hollywood sem adhatott volna népszerűbb sztárpárost mint Jackie és John Kennedy. 1963. november 22. Az elnöki pár Dallasba érkezik. Kennedy életéből már csak 4 óra van hátra…

A dokumentumfilm azok emlékein keresztül mutatja be a napot, amelyen Kennedy elnök életét vesztette, akik szerepet játszottak ebben a rendkívüli történetben és akiknek életük a gyilkosság után örökre megváltozott. Néhányan eddig nem szerepeltek a kamerák előtt. Ilyen az az orvos, aki megpróbálta megmenteni az elnök életét, a titkosszolgálati ügynök, akit a mai napig kínzó gyötrelmek kísérnek. Megszólal az a férfi, akit tévesen vádoltak Kennedy meggyilkolásával, az a nő, aki tudtán kívül rejtegette a valódi gyilkost és annak feleségét, a férfi, aki szemtanúja volt a gyilkosságnak, amikor mindössze hat éves volt.

A film az elnök halálát percről percre mutatja be. Archív felvételekkel, fotókkal és szemtanúk elbeszélései alapján részletesen megismerhetjük azt a napot, amikor Kennedy elnököt megölték.

Tavaly volt Kennedy elnök halálának 50. évfordulója. A gyilkossággal kapcsolatos kérdések azonban azóta is köztünk élnek. Valóban nem összeesküvés áldozata lett az elnök? Oswald tényleg társak nélkül hajtotta végre a gyilkosságot? A téma megunhatatlan, a filmben megszólalók őszintesége megható, az archív felvételek hátborzongatóak. A film rendezője Leslie Woodhead, aki a Szeptember 11 – a nap, amely megváltoztatta a világot és a Vadászat Bin Ladenre című filmeket is jegyzi.

A Kennedy gyilkosság – július 6-án 22 órától a Spektrumon!

Spektrum

fb_post.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr76466385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása