Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

A CIA korábban titkos aktáiról mutat be sorozatot a Spektrum

CIA: Titkosítás feloldva

2014. július 08. - emTV.hu

spektrum.jpgVadonatúj, tízrészes sorozat vetítését kezdi a Spektrum, CIA: Titkosítás feloldva címmel. Nyilvánosságra kerültek ugyanis az amerikai hírszerzés korábban titkos műveletei, s az ebből 2013 őszén készült sorozat hazánkban először látható, a Spektrum "Történelem tízkor" blokkjában.

Modern kori történelmünk legnagyobb érdeklődést kiváltó eseményeinek valódi hátterét csak most ismerhetjük meg. Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) korábban titkosítás alatt lévő dokumentumait feloldották, a legdrámaibb akciókból pedig elkészült egy tízrészes sorozat. Ebben végre megismerhetjük a megdöbbentő igazságot a korábban a legszigorúbb titkosítás mellett végrehajtott olyan akciókról, mint a Fidel Castro elleni kém-hadművelet, Che Guevara elfogása, vagy a 15 évig tartó hajsza a világ legkeresettebb bűnözője, Oszama Bin Laden után.

A filmekben megszólalnak CIA szakértők, akcióban részt vett ügynök beszámolóját és visszaemlékezését is megismerhetjük az újrajátszott jelenetek és az archív felvételek mellett.

A sorozat első része az Égi egyensúly elnevezésű titkos küldetésről szól. Amikor Nairobiban az Al Kaida bombamerényletet hajtott végre két amerikai követség ellen, a hírszerzés feladatául kapta, hogy likvidálja a két legveszélyesebb afrikai terroristát. A CIA egy legendás ügynökét, későbbi igazgatóját küldi bevetésre: John Bennett-et, akinek abban az országban kellett végrehajtania az akciót, ahol fillérekért elárulnak bárkit.

Korábban több mozifilm is készült túsztörténet, hajtóvadászat témában, ilyen volt a Sólyom végveszélyben, az Argo-akció és A Bin Laden hajsza című filmek. Ám a Spektrum sorozata most a történetek mögötti teljes valóságot tárja a nézők elé, a CIA nyilvánosságra hozott aktáin keresztül.

CIA: Titkosítás feloldva - bemutató: július 12-én este tíz órakor, további epizódok szombaton és vasárnap este tízkor a Spektrumon!

Spektrum

fb_post.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr1006485343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása