Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

A Tilos Rádiót is utolérte a KEHI

A Tilos hárommillió forintot nyert egy oktatási projektre a Norvég Civil Alaptól

2014. július 09. - radiosite.hu

tilos.jpgA Norvég Civil Alap támogatásai miatt a közösségi rádió projektjét is vizsgálja a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal, de a Tilos kíváncsi arra, miért gondolja úgy a hivatal, hogy ehhez joga van – írta egy hete a Hír24. A Tilos Rádió honlapján közölte: a Norvég Civil Alaptól mintegy hárommillió forintot nyert egy oktatási projektre. Sajókazán roma fiatalokkal hoztak létre közösségi rádiót, stúdiót alakítottak ki és a Tilos munkatársai rádiózni tanítottak helyi diákokat.

A rádió kuratóriuma úgy döntött, hogy mivel egyébként is készítenek a projekthez beszámolót, azt elküldik a KEHI-nek is és emellett mindenki számára nyilvánossá fogják tenni. Ennek ellenére vitatják a hivatal ellenőrzési jogosultságát és keresik a lehetőségét, hogy hogyan szerezzenek aggályaiknak hivatalosan is érvényt.

A Hír24-en megjelent írás szerint a rádió kurátorai egyebek mellett arra is kíváncsiak, hogy milyen megfontolások alapján minősülnek a Norvég Civil Alap támogatásai költségvetési támogatásnak, illetve az államháztartás központi alrendszeréből nyújtott támogatásnak, aminek ellenőrzésére a KEHI jogosult lenne.

Az utóbbi időben több civil - főleg az emberi jogokért kiálló - szervezetet kezdett vizsgálni a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal a Norvég Civil Alap és a magyar kormány között kirobbant nézeteltérések miatt.

Radiosite.hu // Hír24

fb_post.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr356495367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása