Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Csúcson az RTL-es híradók

Esténként az RTL Híradóiból tájékozódik a legtöbb 18-49 éves tévénéző

2014. július 22. - emTV.hu

rtlklub.jpgAz RTL Klubon május 12-től – a TV2 Tényekhez hasonlóan – délután hat órakor kezdődik a kora esti Híradó. Az RTL II este kilenc órás kezdéssel jelentkező hírműsorát az RTL Klub késő este, június 16-tól fél tizenkettő körül megismétli. A késő esti Híradó telitalálatnak bizonyult az RTL Klub szempontjából, ugyanis a nyári időszak szezonalitásának megfelelően több este is előfordul, hogy több néző követi figyelemmel, mint a kora esti, még napfényes idősávban futó "nagytestvérét". Az RTL így a hétköznap estéken (18:00-23:59) három hírműsorral is jelentkezik, hétvégén azonban továbbra is az RTL Klub délután hat órás műsora az egyetlen Híradó az RTL csatornáin.

rtlhirado_nezettseg.jpg

A konkurens TV2 Csoportnál a Tények című hírműsor a TV2 18 órás adása mellett a Fem3 csatornán, valamint hétvégén a SuperTV2-őn is jelentkezik az esti idősávban.

A közszolgálati csatornákon (M1, M2, M3, Duna TV, Duna World) az említett délután hat óra és éjfél közötti idősávban hétköznapokon hét, míg hétvégén öt hosszabb- rövidebb híradóval találkozhatnak a nézők. A késő esti adásnak köszönhetően pedig az esti (délután hat óra és éjfél közötti) idősávban a legtöbb 18-49 éves tévénéző az RTL Klub és az RTL II Híradóiból tájékozódott az utóbbi hetekben.

Az RTL műsorai a 25. héttől jelentkező késő esti RTL Klub híradásokkal már rögtön a következő, 26. héttől átvették a vezetést a konkurens csatornacsaládoktól és azóta is hétről hétre több 18-49 éves nézőt ér el, mint a TV2 Csoport és a közszolgálati csatornák.

RTL Klub // Nielsen közönségmérés // emTV.hu

fb_post.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr746535231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása