Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Mindenkit ízekre szed a Konyhafőnök zsűrije

Bemutatjuk a háromtagú zsűrit

2014. augusztus 10. - emTV.hu

rtlklub.jpgAz RTL Klubon ősszel indul útjára a Konyhafőnök című főzőshow-ját, melynek zsűrije nem ismer kegyelmet. Vajda Pierre, Fördős Zé és Bernáth József ugyanis ízekre szedi nemcsak az eléjük kerülő fogásokat, de a tízmilliós nyereményért küzdő hobbiszakácsokat is. Éppen ezért a hobbiszakácsoknak sem lesz könnyű dolguk, hiszen nemcsak saját konyhájukból kell kilépniük és ország-világ előtt megmutatniuk fogásaikat, hanem a zsűri tetszését is el kell nyerniük. A versenyzők teljesítményét egy háromfős, a gasztronómia különböző területeiről érkező zsűri értékeli majd.

konyhafonok_zsuri.jpg

Vajda Pierre ételkritikus közel 2000 étteremben fordult már meg világszerte. Véleményét sosem rejti véka alá, így a Konyhafőnök versenyzőivel sem lesz kíméletes. "Az igazi konyhafőnök átlagon felülien főz, kiváló az ízlése. Egyszerre képviseli a minőséget és a kreativitást, miközben a legapróbb részletekre is odafigyel a konyhában. Ez egy nagyon összetett dolog, nem sok emberben van meg ez a képesség, hogy konyhafőnök lehessen. Éppen ezért kritikus leszek… Minden esetben."

A Konyhafőnök zsűrijének legszigorúbb tagja azonban nem ő, hanem Bernáth József séf lesz. A karrierjét Lyonban kezdő, majd Londonban folytató séf több Michelin-csillagos étteremben is dolgozott már. Most azért tért haza Magyarországra, hogy többéves szakmai tapasztalata alapján segítsen megtalálni a konyhafőnököt. "A Konyhafőnök precíz, gyors, tiszta munkát végez és harmonikus ételt tálal fel. Azonban nem elég a jó ízkombináció, a technikákat is ismerni kell. Ha valaki olyan ételt tesz elém, amit már ránézésre se szívesen kóstolnék meg, azzal kegyetlen leszek."

A Konyhafőnök harmadik zsűritagja, Fördős Zé a gyorsan, de frappánsan elkészíthető ételek szerelmese. A gasztrobloggerként ismertté vált zsűritag azonban nem elégszik meg ennyivel, ha a jövő konyhafőnökének megtalálásáról van szó. "Rengeteg különböző képességgel kell rendelkeznie a konyhafőnöknek. Főzzön jól, ez alap. Ugyanakkor legyen jó menedzser, irányító és kreatív. Én ezt a három dolgot is vadászni fogom majd".

Hamarosan kiderül, hogy kik lesznek azok, akik fogásaikkal megállják a helyüket a Konyhafőnök zsűrije vagyis Vajda Pierre, Bernáth József és Fördős Zé előtt.

RTL Klub

fb_post.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr86591571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása