Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Vezetőváltás az ismét állami kézbe került AH-nál

Kápolnai András az Antenna Hungária Zrt. új vezérigazgatója

2014. szeptember 10. - radiosite.hu

ah.jpgDr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter 2014. szeptember 10-i hatállyal Kápolnai Andrást nevezte ki a cég új vezérigazgatójának. A szakember 2006 óta dolgozik a cégnél, az elmúlt években lakossági és távközlési, illetve stratégiai és üzletfejlesztési igazgató volt.

Az Antenna Hungária Zrt. feletti tulajdonosi jogokat és kötelezettségeket a Nemzeti Fejlesztési Miniszter gyakorolja azt követően, hogy a társaság ismét állami tulajdonba került. Dr. Seszták Miklós, tárcavezető e jogkörében eljárva 2014. szeptember 10-i hatállyal az 52 éves Kápolnai Andrást nevezi ki az Antenna Hungária Zrt. új vezérigazgatójának – írja a Radiosite.hu.

"Az Antenna Hungária Zrt. az elmúlt időszakban sikeresen átlépett a digitális korszakba és számos területen élenjáró szerepet tölt be új, innovatív technológiai megoldásaival, ennek megvalósításában kulcsszerepe volt az AH országos infrastruktúrájának és szakembergárdájának is. Meggyőződésem, hogy a magyar állami tulajdonba kerülés stabilitást és további bővülési lehetőségeket hoz az AH-nak, és a cég továbbra is meghatározó szereplője lesz a hazai infokommunikációs szektornak" – mondta Kápolnai András az Antenna Hungária Zrt. új vezérigazgatója, az Igazgatóság tagja.

Kápolnai András 2008 novemberétől az AH lakossági és távközlési igazgatója, illetve stratégiai és üzletfejlesztési igazgatója volt. 2007-2008 között lakossági szolgáltatási ágazat-vezető, 2006-2007 között pedig a stratégiai és üzletfejlesztési ágazat akvizíciókért felelős vezető volt a cégnél. Ezt megelőzően 2003-2006 között a Consolidus tanácsadója volt. Pályája során számos nemzetközi cégnél szerzett tapasztalatot, 2000-2002 között az A.T. Kearney senior menedzsere volt, dolgozott Nagy-Britanniában (Andersen Consulting menedzsere Londonban), valamint az Egyesült Államokban is (CNG Services üzletfejlesztési vezetője Pittsburgh-ben; North Carolina Egyetem munkatársa Chapel Hill-ben; valamint az Old Dominion Egyetem munkatársa Norfolkban) Diplomái: Műszaki Egyetem, PhD (Old Dominion Egyetem) és MBA (Carnegie-Mellon Egyetem).

emTV.hu // Radiosite.hu

fb_post.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr916685725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása