Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Kulisszatitkokat árulnak el a Terápia rendezői

A második évad egyik új karaktere a magyar írócsapat találmánya

2014. szeptember 23. - emTV.hu

hbo.jpgPánikbeteg politikus, gyermekre vágyó ügyvédnő, viselkedési problémás gyerek és zárkózott egyetemista. Enyedi Ildikó, Nagypál Orsi és Gigor Attila, a Terápia rendezői a második évad újdonságairól és a hazai adaptáció különlegességeiről meséltek.

enyedi_ildiko_es_macsai_pal.jpg

Az HBO Terápia című sorozatának új évadában a Mácsai Pál által alakított pszichológus tovább keresi a megoldást régi és új páciensei gondjaira, valamint saját szakmai és magánéleti problémáira: kiégésére, zátonyra futott házasságára és kamaszkori szerelmének feltűnésére. A folytatásban egy pánikbetegséggel küzdő politikus, egy gyermekre vágyó ügyvédnő, egy viselkedési problémás gyerek és egy zárkózott egyetemista lány osztja meg vele legszemélyesebb titkait és félelmeit. Enyedi Ildikó, Nagypál Orsi és Gigor Attila, a Terápia rendezői a második évad újdonságairól és a hazai adaptáció különlegességeiről meséltek.

2014. október 27-én 35 vadonatúj résszel jelentkezik az HBO rendkívüli sikereket elért saját gyártású sorozata, a Terápia. Az első évad során az izraeli sorozatban vadászpilótaként dolgozó karaktert formálták gyógyszergyár-tulajdonossá a hazai sorozat forgatókönyvírói és rendezői. A változtatás annyira jól sikerült, hogy a második évad forgatása során a stáb még több mozgásteret kapott.

Ezúttal egy pánikrohammal küzdő politikus karaktert vezettünk be – árulta el az új szál írója, Gigor Attila. A Máté Gábor által megformált karakter, Ferenc egy magabiztos politikus, megtört ember és aggódó családapa egy személyben. Problémái mindenkit érintenek, hiszen politikusként morális és fizikai állapota egyaránt befolyásolja azt, hogyan dönt a mi életünket is meghatározó kérdésekben. A politikus karakter és a hozzá kapcsolódó szál egy igazán magyar történet, amelyben az apa lányához fűződő viszonyán kívül minden más a magyar írócsapat találmánya.

A politikus Mácsai Pál hétfői páciense lesz – árulta el a Terápia rendezője, Enyedi Ildikó. Izgalmas volt látni, hogy mennyire inspiráló módon hatott egymásra ez a két rendkívül tehetséges ember. Megtisztelő volt együtt dolgozni két ilyen nagy kaliberű színésszel, mint amilyen Mácsai Pál és a politikus karaktert alakító Máté Gábor – mondta a rendező.

nagypal_orsolya_es_peterfy_bori.jpg

A Terápia második évadában egy fiatal új rendező is csatlakozott a stábhoz. Nagypál Orsi a Péterfy Bori által alakított gyermekre vágyó, szingli ügyvédnő történetszáláért felelt. Borival többször dolgoztunk együtt korábban, ő volt a főszereplője Paktum című vizsgafilmemnek, amelyben egy sztriptíztáncosnőt alakított. Később a Parti Nagy Lajos Kispárizs című novellájából készült kisfilmemet is közösen forgattuk. A Terápia esetében viszont teljesen véletlenül alakult úgy, hogy éppen mi ketten dolgoztunk együtt – mondta el a fiatal rendező. A lehető leghitelesebb színészi játék érdekében igyekeztünk minimális eszközökkel dolgozni. Nagy kihívás volt annak a szűk határmezsgyének a megtalálása, amikor a néző még hisz a Péterfy Bori által alakított karakter őszinteségében, annak ellenére, hogy az valójában egy pózt vesz fel, megjátssza magát. Az epizódok során azonban igazi egyéniségére is fény derül – árulta el Nagypál Orsi, aki a több mint fél éves gyártási időszak során a másik két rendezővel is baráti kapcsolatba került.

A rendezők a látvány területén is újdonságokat hoztak az eredeti sorozat díszleteihez képest. A díszletek kialakítása során a magyar társadalmi viszonyokhoz alkalmazkodtunk, alaposan végiggondoltuk hogyan és milyen körülmények között élhet egy frissen elvált, viszonylag jól kereső magyar értelmiségi: hova költözik, hogyan rendezi be a lakását, milyen részletekre figyel, és mekkora mértékben hanyagolja el a környezetét – árulta el Enyedi Ildikó. Mivel az elképzelt belvárosi helyszíneken az állandó zaj és a folyamatosan változó fényviszonyok lehetetlenné tették volna a forgatást, különleges trükkökhöz kellett folyamodnunk. A stúdióban megépített szobadíszlet ablakai elé vetítővásznat helyeztünk, amelyre a napszaknak megfelelően, belvárosi helyszíneken felvett utcai jeleneteket vetítettünk. Így kaptunk valósághű díszletet – tette hozzá Gigor Attila.

emTV.hu // Red Lemon Media // fotó Vermes Kata / HBO

fb_post.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr176724301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása