Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Új páciensek Mácsai Pál díványán

Kurta Niké és Surányi Áron a Terápia újoncai

2014. szeptember 29. - emTV.hu

hbo.jpgNehéz kérdésekre keresik a választ a pszichológus kanapéján a Terápia új évadának újoncai. A Virágot alakító Kurta Niké, egy nyitottnak és közvetlennek tűnő építész hallgatót alakít, Surányi Áron pedig Petra és Tamás problémás gyermekeként csatlakozik a sorozathoz.

terapia2_kurtanike.jpg

Mit tehet egy okos, öntörvényű egyetemista lány, aki szinte mindenkin könnyedén átlát, a saját problémáit azonban nem sikerül egyedül megoldania? Hogyan találja fel magát egy étkezési problémákkal és viselkedési zavarokkal küzdő kisfiú, amikor a szülei éppen válnak? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a Virágot alakító Kurta Niké és a Misi szerepében debütáló Surányi Áron, akik az októberben induló új évadban a Terápia újoncaiként ülnek a pszichológus díványára.

Kurta Niké, a Színművészeti Egyetem végzőse az HBO Terápia című sajátgyártású sorozatának második évadában egy Virág nevű építész hallgatót alakít. A lány  elsőre nyitottnak és közvetlennek tűnik, valójában azonban teszteli a pszichológust, hogy megtudja: elmondhatja-e neki azt a hatalmas titkot, ami a szívét nyomja. Megkedveltem a karaktert, és a gondolkodásmódját is sikerült megértenem. A felvételek alatt úgy éreztem, sok mindenben hasonlít hozzám a lány, és ha a helyében lennék, én is hasonló módon járnék el. Visszanézve azonban már úgy látom, hogy eléggé különböző egyéniségek vagyunk – mesélte Kurta Niké, aki a forgatás nehézségeiről is vallott. Eléggé hiperaktív vagyok, és nehezen ülök meg egy helyben. Ezért sokszor nagy kihívást jelentett, hogy a forgatás ideje alatt hosszú ideig egy helyben üljek, és ne végezzek különböző pótcselekvéseket – mondta el a színésznő.

Gigor Attila, a Terápia rendezője nagyon izgalmasnak tartja a Kurta Niké által alakított Virág történetszálát. „A pszichológus számára Virág lesz az évad legintenzívebb és érzelmileg legmegterhelőbb esete, ráadásul hozzá kapcsolódik a második évad legnagyobb fordulata is. A probléma összefüggésbe hozható az első évadban szereplő Nagy Ervin történetével, aki a Dargay által javasolt terápiát elutasítva zaklatottan kocsiba ül, és autóbalesetet szenved. A pszichológust azóta gyötri a kérdés, hogy vajon felelős-e páciense haláláért, illetve hogy meg kell-e mentenie azt, aki a segítségét nem igényli. A második évadban Virág esetén keresztül talál választ a nyomasztó kérdésre, hogy meddig tart a terapeuta felelőssége. A lánynak egy valamilyen formában mindenkit fenyegető problémával kell szembenéznie, amivel keveset foglalkozunk, mert az emberek nem szeretnek hallani róla. Mégis úgy érzem, hogy a Terápiában sikerült fogást találnunk rajta – fejtette ki Gigor.

terapia2_szamosizsofi_suranyiaron_nagyzsolt.jpg

Surányi Áron, Petra és Tamás problémás gyermekeként csatlakozott a sorozathoz. Gigor Attila vele kapcsolatban is szívesen osztotta meg legelső élményeit. Még egy ilyen alapos szereplőválogatás esetén is kockázatot vállalunk, amikor valakire kimondjuk, hogy ő lesz az. Nagyon nagy megkönnyebbülés volt megérezni a forgatáson, mennyire jól döntöttünk. Ebben persze nagy szerepe volt Ötvös Andrásnak is, aki Áront felkészítette a szerepre – árulta el a kulisszatitkot a rendező.

Surányi Áron számára óriási élmény volt, amikor kiderült, hogy részt vehet a sorozatban. Éppen tanévnyitón voltam, amikor édesapám küldött egy üzenetet, hogy „Misi vagy”. Óriási meglepetés volt: egyszerűen ledermedtem, és még sírtam is örömömben – árulta el a fiatal fiú, aki a sorozatban egy válófélben lévő házaspár gyermekét alakítja. Nagyon megszerettem a sorozatban az édesapámat alakító Nagy Zsoltot, akivel sokat viccelődtünk a forgatási szünetekben. Hihetetlenül csikis vagyok, és van egy olyan pont, ahol ha hozzám érnek, muszáj nevetnem. Miután Zsolt felfedezte ezt a tulajdonságot, állandóan bökdösött, és nagyon jókat nevettünk a szünetek alatt. Az édesanyámat alakító Szamosi Zsófival is hamar barátok lettünk, mindketten rengeteget segítettek nekem – tette hozzá a fiatal színész.

A Terápia új évada október 27-től látható az HBO-n és az HBO GO-n.

emTV.hu // Red Lemon Media // fotó Vermes Kata / HBO

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr66741123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása