Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Új részekkel érkezik a Brutális fizika

Newton és a ballonfoci

2014. szeptember 30. - emTV.hu

spektrum.jpgVadonatúj részekkel folytatódik a Spektrum 2013-ban indított saját gyártású sorozata, a Brutális fizika. A műsor célja idén is az, hogy bebizonyítsa a nézőknek: a fizika – amely állandóan körülvesz bennünket – megérthető, ráadásul szórakoztató is lehet.

A Brutális fizika új témái a tömeg és a tehetetlenség, a gravitáció és szabadesés kérdésköre, a tűz-víz-jég birodalma és az elektromosság, amelyeket a Spektrum az eddigieknél még több és sokkal látványosabb kísérlettel szemléltet, egyben változatos külső helyszínekre tereli a fizika iránt érdeklődőket. Így látogat el a stáb bányába, erdőbe, roncstelepre, közlekedési parkba, sőt egy vidéki tűzoltóság egy napját is felforgatja, hogy láthatóvá tegye a fizikai jelenségeket.

A műsor két főszereplője viszont nem változik: Vályi István, a Totalcar internetes autós magazin újságírója képviseli a sorozatban a laikus érdeklődőket, míg a fizikai kísérletek atyja változatlanul Härtlein Károly, a Budapesti Műszaki Egyetem tanszéki mérnöke, a Kutatók éjszakája programsorozat egyik kulcsfigurája.

A Brutális fizika október 4-i, első adásának témája a tehetetlenség. Härtlein Károly, aki amellett, hogy adásról adásra közérthetően magyaráz, azt is vállalja, hogy a fején diót, mellkasán téglatörést hajtsanak végre. Választ kapunk arra, hogy miért kell a kendóhoz seprűnyél, mi köze van Newtonnak a ballonfocihoz és a különböző autós töréstesztek előtt azt is megnézhetjük, hogyan repül egy nyúl után Vályi István.

A Brutális fizika négy adása után folytatódik a természettudományok Spektrumos bemutatása: négy-négy epizóddal képernyőre kerül a Brutális kémia és a Brutális biológia.

Brutális fizika II / október 4-től minden szombat délután négykor a Spektrum műsorán!

emTV.hu // Spektrum

fb.jpg

zzepg_fav.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr846746495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása