Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Indul a FARGO

3 Emmy- és 2 Golden Globe-díjat nyert sikersorozatot vetít az AMC

2015. január 23. - emTV.hu

amc.jpg2014 legjobb minisorozatának választott Fargo vetítésével indítja az évet az AMC. A bűnügyi történet és fekete komédia főszerepében Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Allison Tolman és Colin Hanks. A Fargo január 28-tól, szerda esténként kerül képernyőre.

Bemidji, Minnesota. A hófehér tájban megbúvó, nyugodt kisváros eddig megszokott hétköznapjait egy idegen érkezése kavarja fel. Olyannyira, hogy a rendőrök, akiknek eddig a legnagyobb problémát –némi túlzással - a macskák megmentése jelentette, most kapkodják a fejüket, amint városuk népessége egyre csökken. A rendkívül titokzatos és furcsa modorú idegen (Lorne Malvo – Billy Bob Thornton), a tutyimutyi helyi biztosítási ügynök (Lester Nygaard – Martin Freeman) és a rendőrség munkatársai egy különös kisvárosi bűnügyi történet részesei lesznek. Azaz nem is egynek. Kezdetnek legyen elég csak annyi, hogy a pusztában balesetet szenvedett autó ügyében nyomozni kezd a rendőrség, majd idővel egy holttest is előkerül, miközben egyre többen találkoznak a rejtélyes idegennel. Az események láncolata kiszámíthatatlan: Malvo valódi káoszt hagy maga után és drámai lavinát indít el, ahogy Bemidjin átutazik.

A 2014-ben készült sorozatot a szakma 3 Emmy-díjjal és számos egyéb televíziós díjjal jutalmazta. Az idei, január 12-én megrendezett Golden Globe gálán a Fargo két kategóriában is győzött: a legjobb minisorozat vagy tévéfilm illetve a legjobb férfi főszereplőnek (Billy Bob Thornton) járó Golden Globe szoborral is a Fargo-t jutalmazták.

A Fargo sorozat a Coen-testvérek azonos című, 2 Oscar-díjjal jutalmazott filmjének televíziós adaptációja, ám a film ismerete nem szükséges a sorozathoz, hiszen a történet, a bűntett és maguk a szereplők is újak. Az 1996-os alkotás és a tv-sorozat között leginkább a havas kisvárosi hangulat és a karakterek jelentenek párhuzamot.

Rendhagyó, hogy a sorozatot nem egy gárda, hanem egy személy írta, ő Noah Hawley (Zűrös zsaruk, Dr. Csont). A Fargo vezető producerei Hawley mellett a Coen testvérek és Warren Littlefield (Zűrös zsaruk).

Az első rész január 29-től egy hétig megtekinthető lesz az AMC weboldalán. A magyar hangokról bővebben itt olvashatsz!

Premier január 28-án szerdán 22:00-tól az AMC-n!

emTV.hu // AMC

facebook.jpg

zzepg_fav.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr367102559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása